Barbu conduce în Cupa Dacia după prima zi a Raliului Sibiului

Barbu conduce raliul Sibiului
  • După ce a ocupat locul secund la Cluj, Sebastian Barbu confirmă forma bună pe care o traversează instalându-se pe prima poziţie a Raliului Sibiului
  • Ziua secundă propune 6 secţiuni competitive. Startul pe prima proba a zilei este programat la ora 10:53, iar sosirea primei maşini la 18:14

Sebastian Barbu a confirmat în prima zi a Raliului Sibiului 2011 ceea ce ştiam încă de anul trecut, şi anume faptul că îi plac întrecerile pe macadam. El şi-a adjudecat superspecială derulată în cartierul Strand, devansându-i pe Ivan, cu 0.5 secunde, şi Simone Tempestini (avans de 0.7 secunde), devenind primul lider al Cupei. Pe Dobarca 1 însă, Ivan, campionul în exerciţiu, izbutea să-şi treacă în cont cel mai bun timp şi făcea rocada cu Barbu, iar Năstase urca pe locul 3. Cei trei aveau să obţină, în această ordine, cei mai buni timpi pe Dobarca 2, astfel că, în frunte, ierarhia rămânea neschimbată înaintea parcului de service care preceda probele de noapte.

Apoi, urcarea spre Păltiniş avea să îi revină lui Barbu, urmat de Ivan şi Cornea, în timp ce Năstase nu reuşea decât al cincilea timp. Acesta îşi păstra locul trei în clasamentul Cupei, dar ajungea la 37,4 secunde de noul lider, Barbu, care-l devansa cu 3 zecimi pe Ivan. Pe Santa în coborare nu am mai asistat la o schimbare la vârf, dar, în schimb, victoria categorică a lui Năstase, care a reuşit al 10-lea timp absolut şi al 8-lea FIA, a făcut ca ecarturile aproape să se topească. Astfel ca ziua de sâmbătă, cea decisivă pentru configuraţia finală a clasamentului, urmează să înceapă cu primii trei clasaţi într-un ecart de numai 8,2 secunde.

Locul 4 este ocupat de Octavian Tirnovean, cel care este lider în competiţia debutanţilor. Şi dacă tot am amintit de această întrecere să spunem că la capătul primei zile pe podiumul provizoriu mai figurează Florin Tincescu şi Bogdan Vlad Cornea.

Programul zilei de sâmbătă

Ziua secundă debutează la ora 10:01, atunci când este programat startul oficial, pentru că, la ora 10:05 să fie consemnată intrarea primei maşini în parcul de service. Iată şi programul probelor speciale:

PS 6 Crinti 1 prima maşina 10:53
PS 7 Crinti 2 prima maşina 12:56
PS 8 Calugaru Max 1 prima maşina 14:49
PS 9 Santa 1 prima maşina 15:12
PS 10 Calugaru Max 2 prima maşina 17:00
PS 11 Santa 2 prima maşina 17:23
Sosire prima maşina 18:14

Altfel, trebuie precizat că vineri cel mai rapid Logan 1.6 MPI a fost cel pilotat de Francois Delecour, invitat special la această întrecere (firesc, el nu punctează în ierarhia Cupei). Totodată, merită remarcat că şi de această dată automobilele Logan şi-au probat fiabilitatea în cel mai casant raliu de macadam, toţi competitorii Cupei urmând să ia startul sâmbătă.