Barbu conduce după prima zi a Raliului Aradului!

Barbu conduce Raliul Aradului
  • Sebastian Barbu este lider în Cupa Dacia după prima zi a Raliului Aradului 2011
  • La startul competiţiei maşinilor Dacia Logan 1.6 90 CP nu s-a mai aflat Spartacus Popa, acesta avariindu-şi vehiculul ca urmare a unei ieşiri în decor ce a fost consemnată în shakedown-ul programat vineri dimineaţă

Superspeciala care a deschis ostilitatile în Raliul Aradului 2011 a oferit o dispută extrem de interesantă pentru supremaţie. Însă, firesc pentru o probă cu o lungime de numai 2 km, ecarturile dintre piloţi nu sunt mari, adevărata lupta pentru victorie urmând să se dea sâmbătă, atunci când sunt programate celelalte 10 probe ale competiţiei care alcătuiesc etapa cu numărul şase în ediţia 2011 a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop şi Cupa Dacia.

Primul loc în clasamentul provizoriu al Cupei este ocupat de Sebastian Barbu, câştigătorul rundei precedente, de la Sibiu. El l-a devansat cu jumătate de secundă pe Viorel Ivan, pilotul care conduce în ierarhia sezonului şi cu 0,7 secunde pe Bogdan Cornea, cel mai rapid dintre debutanţi. Demn de remarcat este faptul că toţi piloţii amintiţi sunt, în această ordine, şi pe podiumul Clasei 9, reconfirmând astfel calităţile modelului Logan 1.6 90 CP.

Aşa cum aminteam însă, confruntarea decisivă în Raliul Aradului se dă sâmbătă, atunci când sunt programate 10 secţiuni competitive. În fapt sunt cinci probe care se vor parcurge de câte două ori, cea mai scurtă dintre acestea, Lalasint, măsurând 5,9 km, în timp ce Nadas (22,4 km) este cea mai lungă. Startul pe PS2 este programat la ora 8:14, iar ceremonia sosirii oficiale se va derula începând cu ora 20, atunci când deja vom cunoaşte ierarhia provizorie a întrecerii.