La nici 18 ani Bogdan Cornea este liderul Cupei Dacia

La nici 18 ani Bogdan Cornea este liderul Cupei Dacia
  • La doar al doilea său raliu în Cupa Dacia, Bogdan Vlad Cornea, unul dintre piloţii care nu au împlinit încă 18 ani, izbuteşte să câştige o probă specială
  • Ziua secundă propune 5 secţiuni competitive. Startul pe PS2 este programat la ora 11:24, iar sosirea primei maşini la 17:45

La Tg. Mureş, atunci când consemnam debutul său în CNRD 2011, întrecere derulată sub egida FRAS, și în Cupa Dacia, Bogdan Vlad Cornea a avut o prestaţie consistentă, izbutind să termine al treilea în întrecerea debutanţilor. Ei bine, iată, în Superspeciala Polus Center, proba de început a Raliului Clujului, el a demonstrat că nu a fost vorba de un rezultat întâmplător, reconfirmându-și talentul. În faţa miilor de spectatori care au profitat de vremea foarte frumoasă pentru a asista la demonstraţia de măiestrie a echipajelor înscrise în competiţie, Cornea a fost cronometrat în 1:22,9 și a izbutit să câștige prima "specială" a carierei.

Pe locul secund, la trei zecimi distanţă, s-au clasat două echipaje. Primul este cel al campionului în exerciţiu, Viorel Ivan. Acesta din urmă îşi reconfirmă intenţia declarată de a recupera handicapul creat de abandonul de la Braşov şi faptul că este unul dintre favoriţii la victorie în runda de la Cluj, una în care, de altfel, s-a impus şi la precedenta ediţie. Cel de-al doilea echipaj creditat cu timpul de 1:23,2 este cel compus din Ioan Mihuţ şi Thomas Câmpean.

Ziua decisivă este însă cea de azi, atunci când, cu siguranţă, vom vedea o altă faţă a liderului clasamentului la zi, Bogdan Năstase, care este abia al patrulea (la egalitate cu un alt puşti extrem de talentat, Simone Tempestini), dar şi a lui Adrian Dragan, Spartacus Popa, Sebastian Gioarsă, Octavian Tîrnovean sau Florin Tincescu, piloţi care au luptat pentru podium în rundele precedente.

Programul zilei a doua, sâmbătă 28 mai

Ziua secundă debutează la ora 10:01, atunci când este programat startul oficial, pentru ca, la ora 10:21 sa fie consemnată intrarea primei maşini în parcul de service. Iată şi programul probelor speciale:

PS 2 Garbau prima maşină 11:24
PS 3 Rasca 1 prima maşină 11:42
PS 5 Rasca 2 prima maşină 14:53
PS 6 Marisel 2 prima maşină 15:51
Sosire (Piaţa Unirii, Cluj) prima maşină 17:45

Credit foto: Attila Balasz, rallyphoto.ro