Francois Delecour a pilotat o Dacia Logan la Raliul Sibiului

François Delecour

Reputatul pilot francez François Delecour, invitat special la Raliul Sibiului de către organizatorii Cupei Dacia, a participat la cursele din această etapă a CNR Dunlop pe o Dacia Logan 1.6 90 CP. Deşi aflat la prima vizită în România şi la prima participare pe probele celui mai dificil raliu de macadam, acesta s-a impus pe prima poziţie la clasa N.

Cel mai rapid Logan de la Raliul Sibiului, fabricat în România de uzina Dacia de la Mioveni, a fost pregătit de atelierele Mach 1 pentru a putea înfrunta cele 11 probe speciale şi cei 440 de km ai etapei de la Sibiu. Delecour a fost nevoit să se supună acelorași restricţii ca şi ceilalţi concurenţi de la Cupa Dacia. El nu va puncta însă în clasamentul Cupei, fiind vorba doar de o singură participare.

Pilotul care se lupta pentru podiumurile din WRC în perioada 1984 - 2002 a revenit în activitatea competiţională cu ocazia centenarului Raliului Monte Carlo. De-a lungul carierei, François Delecour a obţinut patru victorii în Campionatul Mondial de Raliuri şi s-a clasat de 19 ori pe podium.