Dacia Duster Redescoperă Transilvania între 12-18 iunie

Dacia Duster Redescoperă Transilvania între 12-18 iunie

Cea de-a treia etapă a campaniei «Redescoperă România» a demarat duminică, 12 iunie. Cinci Dacia Duster vor traversa cea mai înaltă şosea din România, Transalpina, pentru a ajunge în Podişul Transilvaniei. Printre bloggerii care au spus „prezent” în această etapă a proiectului iniţiat de Petrom se numără Bobby Voicu, Doru Panaitescu, Adrian Mihaltianu, Răzvan Baciu, Augustin Radu şi Piticu.

În decurs de o săptămână, cele cinci Dacia Duster se vor opri la Biserica Fortificată Biertan, Cetatea Saschiz, Biserica din Herina sau Castelul Banffy. Printre obiectivele stabilite în această excursie se numără şi Muntele de sare de la Covasna, Muzeul Pălăriilor de Paie de la Criseni, Salina Turda şi Vulcanii Noroioşi. Nu se vor trece cu vederea nici Schitul de la Păltiniş, unde este înmormântat Constantin Noica, sau casa memorială a lui Lucian Blaga de la Sebeş.

Şi pentru că „Redescoperă România” nu se limitează doar la vizitarea unor locuri importante din punct de vedere istoric sau cultural, în această etapă se vor descoperi şi rememora obiceiurile şi tradiţiile de Rusalii, aşa cum au fost păstrate în regiunile tradiţionale ale României: obiceiul Căluşarilor în zona de Sud a ţării şi „boul impănat” sau „instrutat”, în Nordul Transilvaniei.

Pentru a citi impresii de călătorie şi a urmări traseul celor cinci Duster, va invităm pe www.redescoperaromania.ro.

Surse foto: www.redescoperaromania.ro