Dacia Duster este Maşina Anului 2011 în România

Masina Anului 2011

Dacia Duster a fost desemnată "Maşina Anului 2011 în România" în urma votului acordat de juriul Asociaţiei Presei Auto din România (APAR), organizatoarea competiţiei. Dacia Duster a obţinut în clasamentul final un total de 243 puncte, devansând la mare distanţă modelele Citroen C3/DS3, cu 130 puncte şi Opel Meriva, cu 105 puncte.

"Suntem deosebit de mândri şi onoraţi de acest rezultat. Acest premiu, atribuit de un juriu foarte exigent, vine să confirme calităţile modelului Duster, model care se afirmă deja drept un succes comercial atât în România, cât şi plan internaţional", a declarat Fabrice Cambolive, director comercial Dacia Renault Nissan Romania.

Lansat la salonul de la Geneva, Duster a devenit în scurt timp liderul segmentului 4x4 pe piaţa din România şi cel mai exportat model al gamei Dacia. Până la sfârşitul lunii noiembrie, în întreaga lume se înregistrau peste 90 000 de comenzi pentru Dacia Duster.

O mare parte din activitatea de inginerie pentru modelul Duster a fost realizată în România, de către echipele Renault Technologie Roumanie.

Juriul format din ziariştii membri ai APAR a acordat azi şi premiul "Evenimentul Anului". Acesta a revenit Renault Technologie Roumanie pentru inaugurarea Centrului Tehnic de la Titu din 15 septembrie 2010. Premiul a fost primit de Fabrice Jouanny, directorul Centrului Tehnic Titu.

Centrul Tehnic Titu a fost inaugurat în data de 15 septembrie 2010, în prezenţa Preşedintelui României, Traian Băsescu, şi a lui Patrick Pélata, Director General Delegat pentru Operaţiuni al Renault.

Construcţia centrului a fost realizată cu antreprize exclusiv româneşti, iar mijloacele de încercare au fost produse de furnizorii de sisteme de testare ai Renault la nivel mondial şi utilizează cele mai avansate tehnologii în domeniu.