Dacia îşi continuă ofensiva cu Noul Logan MCV şi Duster Aventure

După Noile Dacia Logan, Sandero şi Sandero Stepway, Dacia îşi completează oferta şi prezintă Noul Logan MCV, un break spaţios la un preţ accesibil, precum şi Seria Limitată Duster Aventure, un 4X4 cu personalitate.

Noua Dacia Logan MCV

Lansat în 2006, break-ul Logan MCV a fost achiziţionat de peste 380 000 de clienţi din peste 40 de ţări. După ce a prezentat cu succes anul trecut, noile Logan, Sandero şi Sandero Stepway, Dacia îşi completează oferta cu Noul Logan MCV.

Asemenea noilor Logan şi Sandero, Noul Logan MCV adoptă un stil exterior modern, specific modelelor break şi un design interior atrăgător. Încăpător şi funcţional, Noul Logan MCV oferă, datorită dimensiunilor sale, un spaţiu interior generos, cu 5 locuri, şi un portbagaj cu un volum de 573 litri. Noua Dacia Logan MCV nu face niciun fel de compromisuri ! Modelul propune, pe aproape toate pieţele, prestaţii superioare pentru un preţ comparabil cu cel al predecesorului său.

Noua Dacia Logan MCV este mai bine echipată şi oferă un plus de confort şi de siguranţă. Printre dotările disponibile în serie, încă de la primul nivel de echipare, se numără sistemul de control al stabilităţii ESP, direcţia asistată, airbag-urile laterale (pentru toate pieţele unde se comercializează motoare Euro5) şi bancheta spate rabatabilă 1/3-2/3 (în toate ţările de comercializare).

Modern, Noul Logan MCV oferă o gamă largă de echipamente: sistemul multimedia MEDIA NAV, limitatorul/regulatorul de viteză, asistenţă la parcarea cu spatele şi funcţia Eco mode. Noile motorizări benzină TCe 90 şi Diesel asigură o plăcere mai mare la condus, dar şi un consum redus, precum şi emisii de CO2 mai scăzute. Noua Dacia Logan MCV va putea fi comandată începând din al doilea trimestru 2013.

Seria Limitată Duster Aventure

Această Serie Limitată adoptă un look robust şi original. Echipat cu o rampă de proiectoare, cu un sistem de navigaţie Garmin şi cu covoraşe de cauciuc, Duster Aventure îi va atrage pe şoferii dornici de escapade în natură. Stickerele specifice de mari dimensiuni, al căror model este reprodus şi pe tapiţeria interioară adaugă un plus de personalitate noii serii limitate. Duster Aventure este disponibil în două nuanţe - Blanc Glacier şi Noir Nacré. Această versiune păstrează toate atributele care au contribuit la succesul modelului Duster - stil, spaţiu interior, prestaţii specifice unui veritabil 4x4 – adăugându-i un plus de caracter, în condiţiile unui preţ accesibil. Seria Limitată Dacia Duster Aventure va fi comercializată în 16 ţări începând din aprilie 2013.

Cu costurile sale de întreţinere scăzute şi cu garanţia de 3 ani / 100 000 km, gama Dacia, recunoscută pentru fiabilitatea sa, reprezintă mai mult decât oricând oferta ideală pentru conducătorii avizaţi.

„Cu Noul Logan MCV şi Duster Aventure, Dacia continuă să-şi afirme strategia şi să surprindă lumea automobilului. Strategia mărcii reuneşte simplitatea şi generozitatea: ambele modele oferă mai multe echipamente şi un design foarte reuşit, la un preţ specific Dacia. Această strategie a fost legitimată până acum de peste 2 300 000 de clienţi.” Arnaud Deboeuf, Director al Programului Entry

 • NOUA DACIA LOGAN MCV: UN BREAK MODERN ŞI FUNCŢIONAL

  O ofertă produs complementară

  Dacia îşi completează gama de vehicule cu Noul Logan MCV, un break spaţios, versatil şi accesibil.

  După lansarea modelelor Lodgy – monovolum cu interior modulabil, disponibil cu 5 ?i 7 locuri – şi Dokker – model combi cu 5 locuri, destinat unei utilizări mixte (atât personale cât şi profesionale) – Noul Logan MCV îşi confirmă legitimitatea în universul vehiculelor spaţioase şi practice propunând o ofertă complementară.

  Spaţios şi încăpător, acest break cu 5 locuri se adresează unor clienţi aflaţi în căutarea unui vehicul cu o capacitate mare de încărcare, confortabil şi practic, atât pentru utilizarea cotidiană cât şi pentru călătoriile lungi. În plus, noul model este economic la utilizare (un consum de numai 3,8 l/100km , în cazul motorizărilor Diesel).

  Cu un design atrăgător şi cu prestaţii avantajoase, Noul Logan MCV completează ultima generaţie de vehicule Dacia.

  Un design robust şi atrăgător

  Noul Logan MCV adoptă noua identitate stilistică a mărcii Dacia, care evocă un sentiment general de robusteţe şi de forţă.

  Un design exterior generos şi dinamic

  Noul Logan MCV afişează un design exterior dinamic, accentuat de prezenţa barelor de pavilion. Modelul beneficiază de dimensiuni generoase - 4,49 m lungime, cu 430 mm mai mult decât Noul Sandero - şi dispune de un portbagaj cu un volum de 573 litri. Aceasta îi permite să ofere un spaţiu interior şi o capacitate de încărcare record, precum şi posibilitatea de a transporta obiecte de până la 2,7 m lungime. Calităţile practice ale noului model sunt însoţite de un stil exterior deosebit de atrăgător.

  „Noul Logan MCV câştigă în dinamism, în special la nivelul lunetei spate uşor înclinate dar şi prin atenţia acordată liniilor laterale, al căror tratament caracteristic îl regăsim şi în cazul modelelor Lodgy şi Duster. Cu acest design, Noul Logan MCV afişează o imagine modernă, specifică autoturismelor, fără a sacrifica spaţiul interior. Este mult spaţiu şi asta se vede!”  David Durand, Director Design gama Entry

  Un interior spaţios, funcţional şi raţional

  Calitatea percepută la nivelul interiorului completează impresia de robusteţe degajată de designul exterior.

  O atenţie specială a fost acordată spaţiului interior al Noului Logan MCV, astfel încât acesta să răspundă pe deplin aşteptărilor clienţilor.

  Poziţia de condus este plăcută, existând posibilitatea reglării scaunului şoferului şi a volanului (în funcţie de versiune). Nu a fost uitată nici ergonomia. Toate comenzile sunt uşor accesibile, ele aflându-se pe volan sau în imediata apropiere a acestuia.

  Interiorul a fost gândit pentru a uşura viaţa la bord. Astfel au fost prevăzute numeroase spaţii de depozitare, practice şi accesibile, totalizând un volum de 16 litri. Printre acestea se numără spaţiile de pe portierele faţă şi spate, buzunarele din spătarele scaunelor sau spaţiul de depozitare din partea superioară a planşei de bord. Tableta portbagaj tip înfăşurător (disponibilă în funcţie de versiune) poate servi, la nevoie, drept suport suplimentar de depozitare. Bancheta spate rabatabilă 1/3-2/3 disponibilă în serie, uşor de manevrat, oferă o modularitate sporită.

  Prestaţii superioare, la acelaşi preţ

  Dacia rămâne fidelă filozofiei sale: noile echipamente, funcţionale, simplu de utilizat şi 100% utile, prezente pe Dacia Lodgy şi Dokker precum şi pe Noile Logan şi Sandero, îşi fac apariţia şi pe Noul Logan MCV.

  - MEDIA NAV, sistemul multimedia complet (în funcţie de versiune). Uşor de utilizat şi intuitiv, acesta dispune de un touch screen color de 7 inch (18 cm). Pagina de „Meniu” permite un acces uşor la diferitele funcţii, printre care tehnologia Bluetooth® şi sistemul de navigaţie, cu afişaj 2D şi 3D (Birdview). Aparatele personale pentru ascultarea fişierelor muzicale se conectează uşor la priza USB sau jack, ambele uşor accesibile pe faţada aparatului.

  - Dacia Plug&Radio, sistemul multimedia esenţial, este cealaltă opţiune pentru clienţii Noului Logan MCV. Acest sistem beneficiază de un ecran integrat pe faţada centrală a planşei de bord, suficient de mare pentru a afişa informaţii pe trei rânduri. Dacia Plug&Radio cuprinde un radio, CD cu MP3, tehnologie Bluetooth® şi prize USB şi jack amplasate pe faţada aparatului.

  - Limitatorul şi regulatorul de viteză (disponibile opţional): cele două funcţii, precum şi selectarea vitezei alese, sunt comandate direct de pe volan.

  - Asistenţă la parcarea cu spatele (disponibile opţional: datorită senzorilor situaţi în bara spate, şoferul este alertat de un semnal sonor în momentul în care maşina se apropie de un obstacol.

  - Direcţia asistată, în serie, de la primul nivel de echipare (Euro 5), asigură confort şi plăcere la condus.

  O gamă de motoare reînnoită pentru un şi mai bun raport economie/performanţă

  La fel ca în cazul Noilor Logan şi Sandero, Noul Logan MCV este disponibil cu două motoare pe benzină: motorul 1.2 16v 75, polivalent şi economic atât la cumpărare cât şi la utilizare, şi noul motor turbo pe benzină cu trei cilindri TCe 90, simbol al expertizei Grupului Renault în domeniul mecanic. Acest propulsor cântăreşte cu 15 kg mai puţin decât un motor de putere echivalentă. El asigură reprize şi acceleraţii suple şi energice. În plus, noul motor îmbină plăcerea de a conduce cu un consum scăzut de combustibil (5 l/ 100 km) şi un nivel al emisiilor de CO2 de numai 116 g / km.

  Economic şi propunând un volum de încărcare record (573 litri), Noul Logan MCV oferă cel mai bun raport consum/volum de încărcare din categoria sa. Modelul este astfel cea mai bună propunere pentru clienţii care au nevoie de o capacitate mare de transport pentru un cost de consum redus.

   

  Oferta de motorizări Diesel este concentrată pe propulsorul 1.5 dCi, disponibil în două variante de putere 66 kW (90 CP) sau 55 kW (75 CP) în cazul normei Euro5. Recunoscut pentru fiabilitatea sa, pentru performanţele sale şi pentru impactul redus asupra mediului, motorul 1.5 dCi, best seller al Grupului Renault, a fost optimizat, oferind reprize şi acceleraţii mai bune. În ceea ce priveşte consumul, acesta se situează printre cele mai scăzute din segmentul său (3,8 l/100km) iar impactul asupra mediului este şi el diminuat (99g/km).

  Dacia continuă să promoveze carburantul GPL ca o alternativă economică la motorină. În unele ţări, motorul 1.2 16v 75 este disponibil în versiunea benzină-GPL, care asigură un cost de utilizare mai mic şi emisii scăzute de CO2 (120 g / km în mod GPL).

  Ca şi în cazul tuturor vehiculelor pe GPL Dacia, şoferul poate opta pentru alimentarea cu benzină sau GPL cu ajutorul unui simple apăsări pe un buton. Beneficiind de un preţ de achiziţie mai mic de 1€ / litru, carburantul GPL este mai competitiv în utilizare decât benzina. Vânzările de vehicule echipate cu GPL reprezintă aproape 10% din modelele Dacia fabricate la Piteşti, marca afirmându-şi în continuare voinţa de a propune tehnologii performante şi competitive.

  Un consum mai redus cu funcţia Eco Mode

  Funcţia Eco Mode (disponibilă în funcţie de motorizare) îi permite şoferului în orice moment să-şi optimizeze consumul de carburant. Odată activată, această funcţie adaptează unii parametri de conducere modificând funcţionarea motorului şi confortul termic, în proporţii acceptabile pentru şofer şi pasageri. Această funcţie duce la o economie de carburant precum şi la o diminuare a emisiilor de CO2, care pot ajunge până la 10 % în funcţie de stilul de conducere şi de condiţiile de rulare.

  Dacia este mai mult ca oricând o alegere inteligentă. Cu Noua Dacia Logan MCV, raportul economie/performanţe atinge cote noi, raportul preţ/spaţiu interior rămâne fără egal iar preţurile sunt la fel de accesibile.

  Siguranţa: un element indispensabil

  Noul Logan MCV beneficiază, ca şi în cazul Noilor Logan şi Sandero, de un nivel de siguranţă sporit.

  Siguranţa activă

  Sistemul de control dinamic al traiectoriei (ESP), îşi face apariţia în serie încă de la versiunea de intrare în gamă, răspunzând astfel reglementărilor europene în vigoare pentru standardul Euro 5. Acest sistem asigură stabilitatea vehiculului în cele mai dificile condiţii, cum ar fi evitarea unui obstacol, pierderea aderenţei în viraj sau şofatul pe o suprafaţă alunecoasă. Asistenţa la frânarea de urgenţă (AFU) completează sistemul de antiblocare a roţilor, ABS. În cazul frânării de urgenţă, AFU acţionează asupra sistemului hidraulic aplicând o presiune maximă asupra frânelor încă de la prima acţionare a pedalei de frână, până la atingerea pragului de declanşare a sistemului ABS.

  Siguranţa pasivă

  Pentru a garanta o protecţie maximă a tuturor ocupanţilor, Noul Logan MCV este echipat, încă de la primul nivel, cu airbag-uri frontale pentru şofer şi pasager, precum şi cu airbag-uri laterale pentru locurile din faţă. În cazul în care centura de siguranţă nu este ataşată pentru locurile din faţă, este declanşată o alertă vizuală şi sonoră. Acest sistem este disponibil, în serie, pe toate versiunile comercializate în Europa. Scaunele laterale din spate sunt echipate cu puncte de fixare Isofix. Acest sistem uşurează montarea în deplină siguranţă a scaunelor pentru copii. Structura caroseriei integrează zone consolidate cu deformare programată. Bara faţă şi capota sunt concepute – din punct de vedere al formei, rigidităţii şi grosimii – să permită o absorbţie cât mai bună a şcurilor, în special pentru protecţia pietonilor în cazul unui impact în partea frontală a vehiculului.

 • DACIA DUSTER AVENTURE, UN 4X4 CU PERSONALITATE

  Cu designul său dinamic şi robust, Duster a cucerit deja publicul aflat în căutarea unui SUV solid şi seducător. Seria Limitată Duster Aventure merge mai departe pe tendinţa outdoor, care va atrage şoferii dornici de mai multă aventură.

   

  La exterior cu elemente de design outdoor

  Noua serie limitată Duster Aventure adaugă elemente de outdoor care fac diferenţa, creând un look absolut original: rampă de proiectoare, scuturi de protecţie faţă şi spate, mască neagră pentru faruri, săgeţi de culoare roşie care semnalizează inelele de remorcare şi zonele de poziţionare a cricului, apărătoare de noroi pe care este marcat Duster.

  Stripping-urile exterioare dau un plus de personalitate vehiculului şi amintesc de competiţiile auto în cadrul cărora Duster s-a remarcat.

  Pornind de la versiunea Ambiance, această serie limitată este disponibilă în 2 nuanţe, Blanc Glacier şi Noir Nacré.

  Calandrul este de un negru strălucitor, la fel carcasele oglinzilor retrovizoare şi jantele de o?el de 16 inch. Geamurile fumurii conferă sobrietate şi protecţie împotriva razelor U.V, orbirii, căldurii…

  …şi la interior

  Spaţiul interior şi confortul care au contribuit la succesul Duster se regăsesc şi la seria limitată. Cusăturile de pe tapiţerie sunt albe, iar pe scaune sunt motive de tip busolă cu inscripţia Duster. Consola centrală, de un negru strălucitor, se asortează cu designul exterior iar conturul aeratoarelor, centrul volanului şi mânerele portierelor – toate pe alb, reamintesc nuanţele acestei serii limitate.

  Prestaţii outdoor

  Seria limitată Duster Aventure este disponibilă în versiunile 4x2 şi 4x4. Modelul este echipat cu GPS Garmin semi-integrat în tabloul de bord. Acest GPS mobil este dotat cu hărţile rutiere a 45 de ţări europene.

  Duster Aventure este echipat cu faruri de ceaţă şi o rampă de proiectoare detaşabilă pe pavilion care oferă un plus de vizibilitate în orice circumstanţă.

 • CARACTERISTICILE DACIA: GENEROZITATE, FIABILITATE ȘI SIMPLITATE

  Dacia a revoluţionat lumea auto şi a schimbat ordinea stabilită. A cumpăra o Dacia înseamnă a scăpa de griji: fiabilitatea vehiculelor este recunoscută şi exploatarea, accesibilă. Strategia Dacia a fost recompensată în decembrie 2012 cu „Trofeul pentru Strategie” acordat de Automobile Magazine care recunoaşte astfel dinamismul mărcii şi noile modele care au sosit pe piaţă la tarife la fel de atractive.

  Fiabilitate recunoscută

  Exigenţa şi expertiza Grupului Renault

  Dacia beneficiază de expertiza Grupului Renault în materie de calitate, folosind procesele şi standardele Alianţei Renault-Nissan. Noua Dacia Logan MCV şi Seria Limitată Dacia Duster Aventure vor fi produse la uzina de la Mioveni. Aceasta, asemenea tuturor siturilor industriale ale Grupului, aplică Sistemul de Producţie Renault (SPR), răspunzând unei exigenţe majore: fabricarea unui produs de calitate. Dacia beneficiază şi de fiabilitatea testată a motoarelor Alianţei. De exemplu, motorul de 1.5 dCi, motorul cel mai vândut al Alianţei (1,2 milioane în 2011), echipează vehiculele Dacia.

  Vehicule fiabile în timp

  Asemenea vehiculelor Renault, maşinile Dacia sunt testate în condiţii extreme. Pe lângă testele clasice „de laborator”, Grupul Renault îşi supune modelele noi la teste extreme în condiţii reale pentru a verifica maniera în care acestea rezistă în timp: de exemplu pentru Lodgy s-au făcut 1,9 milioane de kilometri de teste! Dacia este în topul celor mai fiabile mărci din 2012 (conform sondajului făcut de Asociaţia consumatorilor din 5 ţări europene: Franţa, Spania, Portugalia, Belgia şi Italia).

  Rezultate de calitate dovedite

  Dacia are rezultate de calitate remarcabile, câştigând astfel încrederea clienţilor. Conform datelor din 2012 ale ADAC – organismul de referinţă din Europa – calitatea vehiculelor Dacia este într-o continuă evoluţie în ultimii 3 ani. Calitatea din service-uri nu este mai prejos: cu 3 premii „Şurubelniţa de aur”, Dacia are cel mai bun rezultat obţinut vreodată de o marcă auto vreme de 25 de ani pentru serviciile post-vânzare (sondaj făcut de revista Autobild, titlu de referinţă în presa auto din Germania – iulie 2011).

  Exploatare fără griji

  Garanţia constructorului de 3 ani/100 000 km este valabilă pentru toate modelele din gamă. Asigură primirea în oricare dintre service-urile din reţea şi reparaţii la cel mai înalt nivel de expertiză cu piese de origine.

  „Cu 360.000 de unităţi vândute în 2012, Dacia este o marcă de cucerire care îşi continuă ofensiva cu Noul Logan MCV. Este, în prezent, cea mai tânără gamă din Europa. În 2012 cota sa de pia?ă a crescut în cele 40 de ţări în care se comercializează, astfel că s-au vândut cu 17.000 de unităţi mai mult decât în 2011. În 2013 marca îşi va continua dezvoltarea odată cu intrarea pe pieţe noi, precum Marea Britanie şi Irlanda.” Rafael Treguer, Director Dezvoltare Marca Dacia.