Salonul de la Geneva 2012

Dacia Duster

DACIA, O MARCĂ MODERNĂ ŞI DINAMICĂ

La ediţia din acest an a Salonului Auto de la Geneva, Dacia aduce mai multe noutăţi:

  • Lodgy: în premieră mondială, noul model de familie Dacia, disponibil în versiuni cu cinci şi şapte locuri, la un preţ pornind de la 9 500 Euro, TVA inclus
  • Sandero Stepway 2: noua înfăţişare a unei versiuni de succes
  • Duster DELSEY, o invitaţie la călătorie

FAMILIA DE MODELE DACIA SE LĂRGEŞTE

După Logan, Sandero şi Duster, Lodgy vine să completeze gama Dacia, oferind un răspuns familiilor aflate în căutarea unui vehicul polivalent la un preţ accesibil.

LODGY: UN VEHICUL DE FAMILIE COMPACT LA UN PREŢ INEDIT

Dacia surprinde din nou lumea auto propunând un model de familie în configuraţie cu cinci sau cu şapte locuri la un preţ pornind de la 9 500 Euro (TVA inclus). Clienţii din România pot comanda noul model începând cu data de 7 martie 2012.

SPAŢIOS ŞI FUNCŢIONAL

Robust şi funcţional, Lodgy poartă în el genele specifice mărcii Dacia, oferind un raport spaţiu/preţ imbatabil. La partea frontală se remarcă noul calandru şi flancurile înalte, care accentuează pasajele roţilor. Dimensiunile exterioare (4,5 m lungime şi 1,75 m lăţime) reflectă generozitatea spaţiului interior, care este suficient de încăpător pentru a găzdui în condiţii de confort deplin până la şapte pasageri. Lodgy este „best in class” în termeni de spaţiu disponibil pentru ocupanţii rândului al treilea de scaune. Astfel, raza la genunchi este de 144 mm, iar distanţa de la şezut până la pavilion este de 866 mm. Cele trei locuri de pe rândul al doilea sunt echipate în serie cu sistemul Isofix, care permite ataşarea în deplină siguranţă a scaunelor pentru copii. Modularitatea este un atribut important al modelului Lodgy. În configuraţia cu 7 locuri, în funcţie de nevoi, bancheta din cel de-al treilea rând poate fi înlăturată sau rabatată.

Dacia Lodgy dispune de unul din cele mai încăpătoare portbagaje din segmentul său. Volumul acestuia ajunge la 2 617 dm3 în configuraţia cu două locuri, 827 dm3 în configuraţia cu cinci locuri şi 207 dm3 în configuraţia cu şapte locuri. Lodgy oferă la interior numeroase spaţii de depozitare ce însumează un volum de până la 30 de litri. Merită remarcat spaţiul de depozitare foarte practic amplasat în partea superioară a planşei de bord, care oferă o capacitate de până la 3 litri.

UN MODEL DACIA DE NOUĂ GENERAŢIE

Lodgy este primul membru al unei noi generaţii de vehicule Dacia, care beneficiază de un design interior atrăgător şi prestaţii moderne. O atenţie deosebită a fost acordată aspectului interior, care beneficiază de o nouă planşă de bord, materiale de calitate şi o dispunere ergonomică a comenzilor. Versiunea Laureate dispune de elemente de design din crom la nivelul consolei centrale şi al planşei de bord. Gama Dacia Lodgy este construită într-o manieră simplă, cu trei nivele de echipare, răspunzând aşteptărilor clienţilor.

Noi elemente de tehnologie şi conectivitate

O noutate absolută în gama Dacia este sistemul de navigaţie şi multimedia (MEDIA NAV) disponibil în opţiune la un preţ imbatabil, de doar 300 € (TVA inclus). Sistemul cuprinde radio, USB şi priză jack, Bluetooth® şi sistem de navigaţie integrat cu touch screen 7’’ (18 cm). Din pagina de meniu pot fi accesate cu uşurinţă cele şase funcţii esenţiale: radio, multimedia, telefon, hartă, sistem de navigaţie, reglaje.

Tehnologia Bluetooth® permite utilizarea telefonului handsfree, sincronizarea contactelor şi a istoricului apelurilor, precum şi ascultarea fişierelor muzicale de pe suporturi portabile.

Prizele USB şi jack permit conectarea unui Ipod sau a unui smartphone. Titlurile sunt afişate pe ecranul MEDIA NAV iar selectarea pieselor se face uşor fie pe touch screen, fie cu ajutorul satelitului de comandă de la volan.

Sistemul de navigaţie touchscreen intuitiv dispune atât de grafică 2D cât şi Birdview (3D). Datorită prizei USB şi a interfeţei web dedicate, clienţii pot completa şi actualiza conţinutul sistemului de navigaţie.

Lodgy oferă o a doua soluţie multimedia (în serie pentru nivelele de echipare Ambiance si Laureate), Dacia-Plug&Radio, 2 DIN, care cuprinde un radio CD cu Mp3, conexiune bluetooth, priză jack, USB şi satelit de comandă pe volan.

O altă noutate în gama Dacia îşi face apariţia pe modelul Lodgy: limitatorul de viteză, disponibil opţional pe versiunea Laureate. Acesta îi permite şoferului să stabilească o viteză de rulare pe care nu doreşte să o depăşească şi să conducă astfel în deplină siguranţă şi fără griji.

O altă tehnologie utilă disponibilă opţional, în acelaşi pachet cu limitatorul de viteză, este sistemul de asistenţă la parcarea cu spatele.

Lodgy propune ca noutate absolută în gama Dacia scaunele încălzite pentru locurile din faţă, disponibile opţional pe nivelul de echipare Laureate.

O NOUĂ GAMĂ DE MOTOARE

Lodgy propune o ofertă de motorizări pe benzină şi diesel care răspund aşteptărilor clienţilor. Sunt disponibile două motoare pe benzină: 1.6l 85 CP şi propulsorul TCe 115. Acesta este cel mai nou motor pe benzină cu injecţie directă turbo din cadrul Grupului Renault. Cu o cilindree de 1.2 litri, el oferă performanţe excelente la nivelul consumului de carburant şi al emisiilor de CO2.

Oferta diesel este reprezentată de motorul 1.5 dCi, apreciat pentru fiabilitatea şi performanţele sale. Versiunile dCi 90 şi dCi 110 beneficiază de semnătura Dacia eco², care evidenţiază nivelul scăzut al consumului şi al emisiilor de CO2.

Lodgy dispune de toate atributele specifice mărcii Dacia, recunoscute deja de clienţi şi de presa de specialitate. Pentru a garanta nivelul ridicat de fiabilitate, Dacia a efectuat teste de anduranţă în condiţii extreme de rulaj şi climă însumând 1,9 milioane de km.

CELELALTE NOUTĂŢI...

SANDERO STEPWAY 2

Versiunea de succes a modelului Sandero afişează acum un stil şi mai modern. Gama de culori (Rouge de Feu, Gris Platine şi Gris Comète), se îmbogăţeşte cu o nouă nuanţă - Brun Cajou, disponibilă deja pe modelul Duster. Sandero Stepway 2 evoluează la nivelul interiorului care dispune acum de materiale noi, de 2 ambianţe moderne (gri şi roşu) şi de un nou radio CD mp3 cu satelit de comandă pe volan, priză jack, USB, Bluetooth®. Opţional este disponibil „pachetul piele”.

Sandero Stepway 2 va beneficia de un nou motor de 1.6 litri 105 CP pe Bioetanol. Puternic, dar în acelaşi timp economic şi cu un impact scăzut asupra mediului, acest propulsor primeşte semnătura Dacia eco². Sandero Stepway 2 va putea fi comandat de clienţii din România începând cu luna aprilie 2012.

SERIA LIMITATĂ DUSTER DELSEY

Dacia propune o serie limitată pentru modelul Duster, intitulată Duster Delsey. Bazată pe versiunea Laureate, aceasta afişează un aer sportiv. Toate elementele de design specifice acestei variante – jante de aluminiu şi carcase ale oglinzilor retrovizoare de culoare gri închis metalizat, ornament cromat al ţevii de eşapament, o nouă culoare la exterior, Gris Olive, şi o nouă ambianţă interioară - vor fi disponibile în România în a doua jumătate a anului.

DACIA ŞI SPORTUL AUTO

Cu spiritul său neconvenţional, Dacia a devenit o marcă populară care promovează valorile de convivialitate şi de entuziasm. Angajamentele sale sportive sunt astfel orientate în mod firesc spre competiţiile atipice: Trofeul Andros şi Raliul Aïcha des Gazelles.

După trei sezoane în Trofeul Andros, Dacia a obţinut, la sfârşitul lunii ianuarie, pentru prima dată locul I într-o competiţie de motorsport datorită prestaţiei magistrale a lui Alain Prost şi evoluţiei perfecte a lui Evens Stievenart şi a lui Nicolas Prost.

Dacia a devenit în ultimii ani un actor de notorietate pe piaţa auto europeană. Dacia a ştiut să câştige încrederea clienţilor datorită valorilor sale: generozitate, care se traduce prin cel mai bun raport preţ/spaţiu interior de pe piaţă, fiabilitate şi robusteţe.

Contact Presă:
Departamentul Comunicare Dacia
Tel.: 021 203 8777; 021 203 8839
web: www.dacia.ro, www.daciagroup.com