Protecţia mediului

Protectia mediului

Automobile Dacia S.A., în calitate de constructor de automobile, se preocupă de vehiculele pe care le produce, din faza de concepție până la sfârșitul duratei de utilizare a acestora, urmărind respectarea tuturor obligațiilor legale în vigoare în materie de protecție a mediului şi de reciclare, impuse de legislația națională şi de cea europeană.

Vehiculele Dacia sunt concepute astfel încât 95% din masa lor să poată fi valorificată la final de ciclu de viață.

Componentele din material plastic, precum şi cele din cauciuc sau latex, conținute în vehiculele Dacia, sunt codificate conform standardelor europene, ceea ce permite identificarea cu ușurință în momentul demontării lor şi optimizarea procesului de reciclare.

Dezmembrarea vehiculelor scoase din uz (VSU) reprezintă o fază importantă în procesul de valorificare, iar acuratețea cu care se realizează acest lucru determină posibilitatea reutilizării componentelor şi materialelor dezmembrate şi a valorificării cât mai multor componente rezultate din VSU.

Automobile Dacia S.A. recomandă proprietarilor/deținătorilor de vehicule care doresc să le predea în vederea scoaterii din uz, o listă cu operatorii economici agreați, cu care a încheiat contracte de colaborare în vederea preluării şi colectării VSU în condiții de protecție a mediului şi fără niciun cost pentru ultimul deținător*.

AICI puteți vizualiza lista centrelor de colectare VSU agreate de Automobile Dacia S.A.

*în condițiile în care vehiculul predat este complet, adică are toate componentele esențiale.