Înapoi la Duster
Înapoi la Duster

Dacia Duster

Prezentare Înapoi la Duster

Capacități 4x4

Dacia Duster 4x4

Un adevărat 4x4

Ranforsările din partea inferioară a caroseriei, garda la sol ridicată şi unghiurile de atac şi degajare avantajoase fac din Noua Dacia Duster un vehicul ideal pentru traseele pe drumuri dificile sau în off-road.

În plus Duster este un vehicul compact și ușor ceea ce îi asigură o mare agilitate și contribuie la performanțele sale 4x4, alături de cutia de viteze manuală în 6 trepte*, dotată cu o primă viteză scurtă (5,9 km/h la 1000 tr/min), extrem de eficientă pe teren accidentat.

Prin comanda 4x4 intuitivă*, Dacia Duster se adaptează tuturor condițiilor de drum.


* Pentru cutia de viteze în 6 trepte.

Dacia Duster 4x4

Tehnologie 4x4

Tehnologia 4x4 disponibilă pe Duster are la bază expertiza Nissan, recunoscută la nivel mondial. Astfel Duster a reuşit să parcurgă cu succes obstacolele de la diverse competiţii de offroad şi să urce de 3 ori pe podiumul competiției, Raliul Aicha des Gazelles din Maroc (la categoria crossover) în 2013.

Dacia Duster 4x4

Face față cu brio oricărui tip de teren

Dacia Duster se adaptează oricărui tip de drum. Pe drumurile asfaltate și pe autostrăzi, Modul 4x2 este foarte apreciat. Cuplul motor este distribuit pe cele două roți față în așa fel încât să optimizeze consumul de combustibil.

Pe toate tipurile de drum, indiferent de viteza de rulare si de condițiile de aderență, modul Auto repartizează automat cuplul între punțile față și spate. Beneficiați astfel de cel mai bun compromis între ținută de drum și motricitate.

Pe pasajele dificile și suprafețele accidentate, sau nisipoase, modul Lock distribuie cuplul motor între axele față și spate pe cele 4 roți motrice pentru a optimiza capacitățile 4x4.

Dotat cu o gardă la sol înaltă de 21 cm și cu unghiuri de atac și de degajare importante (29,3° pentru unghiul de atac și 34,9° pentru unghiul de degajare), Dacia Duster este un adevărat SUV. Strucura sa îi permite să facă față tuturor condițiilor de drum, în deplină siguranță.

Ce ți-ai mai putea dori de la un 4x4?