Importanţa calităţii

De ce piese de origine?

Foloseşte numai piese de schimb şi accesorii de origine pentru a beneficia de calitatea şi garanţia constructorului şi pentru a asigura durata lungă de utilizare a vehiculului.

Piesa de origine Dacia este concepută, dezvoltată şi fabricată conform caietelor de sarcini impuse de constructorul de vehicule, care cuprind cerinţe foarte riguroase şi exigente în ceea ce priveşte alegerea materialelor şi procesele de fabricaţie ( grosime, formă, decupare, asamblare, puncte de sudură, găuriri, legături), conform normelor europene, cu scopul de a garanta un nivel înalt de securitate, calitate, reparabilitate şi respectare a mediului înconjurător.

Riscurile utilizării pieselor contrafăcute

Elemente de caroserie fără protecţie anticorozivă, bare de protecţie care nu absorb şocurile la impact, oglinzi retrovizoare care deformează imaginea, plăcuţe care frânează pe distanţe mari şi care nu oferă siguranţă şoferilor şi pasagerilor, filtre de ulei care au o capacitate mică de retenţie a particulelor, ducând la îmbătrânirea timpurie a motorului… Toate aceste componente auto contrafacute au fost testate de Grupul Renault ȋn comparaţie cu piesele de origine, dovedindu-se calitatea slabă a pieselor contrafacute.
Nu vă lăsaţi înşelaţi de preţul oferit pentru piesele contrafăcute ! Ele vă pot pune în pericol sănătatea şi pot afecta siguranţa în trafic !

Riscurile comercializării pieselor contrafăcute

Introducerea pe piaţă şi/sau comercializarea de produse contrafăcute este calificată drept infracţiune, ceea ce atrage răspunderea penală, odată cu intrarea in vigoare a Legii nr.218 din 2013 de modificare a Ordonanţei 80/2000.
Grupul Renault ȋşi protejează clienţii împotriva riscurilor utilizării pieselor contrafăcute, prin luarea tuturor măsurilor legale pentru combaterea fenomenului infracţional al contrafacerii.
Anual, mii de piese contrafăcute sunt distruse de către autorităţile competente, urmare a parcurgerii tuturor procedurilor legale, asigurȃndu-se astfel protecţia consumatorilor împotriva oricăror fapte de înşelăciune şi de contrafacere.

Mai multe despre distrugerile de produse contrafăcute destinate vehiculelor Dacia, realizate ȋn anul 2015, puteţi găsi aici.