Victorie pentru Dacia Duster la Raliul Gazelelor

dacia raliul gazelor

La volanul Dacia Duster, maşina de teren robustă, spaţioasă şi foarte accesibilă a mărcii Dacia, Isabelle Charles (responsabila design culori şi materiale a Daciei Duster) s-a clasat prima1 la Raliul Gazelelor (Rallye Aicha des Gazelles).

Cel de-al doilea vehicul Duster care a participat la Raliul Gazelelor, pilotat de Nathalie Descout (coordonatoarea campaniei publicitare Dacia Duster la nivel mondial), s-a clasat pe poziţia a patra2.

La câteva zile înainte de lansarea comercială, Dacia Duster a reuşit să-şi demonstreze performanţele în teren accidentat, precum şi robusteţea şi fiabilitatea pe dunele de nisip şi pe suişurile şi coborâşurile Munţilor Atlas din Maroc.

Raliul Gazelelor este o cursă originală şi atipică, potrivită spiritului mărcii Dacia, căreia îi place să surprindă lumea auto. Raliul Gazelelor este singura cursă auto 100% feminină, cu o abordare originală a competiţiei auto: nu contează viteza, ci numărul cât mai mic de kilometri parcurşi. Ea presupune utilizarea unor instrumente simple – Gazelele3 au la dispoziţie o busolă şi două hărţi 1/100 000 & 1/250 000. Acestea trebuie să dea dovadă de multă ingeniozitate şi spirit strategic: pentru a uni punctele de trecere obligatorii, Gazelele îşi stabilesc ele însele traseul, ţinând cont de constrângerile reliefului.

Dacia Duster, noua maşină de teren de la Dacia, s-a clasat prima la Raliul Gazelelor, la categoria crossover. La volanul vehiculului, Isabelle Charles şi co-echipiera Douania Bennani (echipajul 315) au obţinut victoria, totalizând 923.04km de penalizări4. Isabelle Charles, designer culori şi materiale: „Dacia Duster trece peste tot. Peste pietricele, peste forme de relief accidentate, peste dunele de nisip… E cu-adevărat impresionant! […] De asemenea, a fost foarte încurajator pentru noi să vedem că publicul este atât de interesat şi informat cu privire la Dacia Duster, având în vedere că vehiculul nu a avut încă lansarea comercială!”

La volanul celei de-a doua maşini Dacia Duster participante la Raliul Gazelelor, Nathalie Descout şi Dorothée Topin (echipajul 316) au obţinut, la prima lor experienţă în raliuri, locul patru cu 2203.9 km de penalizări.

Comercializarea Daciei Duster

Dacia Duster se va comercializa progresiv în Europa, Turcia şi ţările Magrebului la un raport preţ/prestaţii/spaţiu interior imbatabil, tarifele începând de la mai puţin de 12 000 de euro cu TVA în majoritatea ţărilor de comercializare.

În România tarifele încep de la 10.500 de euro cu TVA inclus pentru versiunea 4x2 şi 12.300 euro cu TVA inclus pentru versiunile 4x4.

 

Echipajele Dacia Duster la Raliul Gazelelor


Echipajul 315

Pilot: Isabelle CHARLES

Isabelle Charles s-a născut pe 28 noiembrie 1962 si este licenţiată a Şcolii de Arte Frumoase din Paris, secţia Pictură, şi a Şcolii Superioare Naţionale de Arte Aplicate şi de Meserii de Artă, secţia Design Transporturi. Începe să lucreze pentru Renault în 1989 la Direcţia Design de la Technocentre, Guyancourt, unde este responsabilă de mai multe proiecte design culori şi materiale pentru diverse vehicule (Formula 1…) şi, mai recent, de gama Dacia şi de Duster.

Isabelle Charles este pasionată de raliuri, acesta fiind al cincilea an când participă la Raliul Gazelelor. În 2007 s-a clasat pe locul al doilea (categoria 4x4).

Coechipiera: Dounia BENNANI

Dounia Bennani s-a născut pe 5 mai 1969, este licenţiată a Şcolii de Optică din Casablanca şi lucrează ca optician la Meknes în Maroc. Şi ea este pasionată de raliuri, participând pentru a şasea oară la Raliul Gazelelor. În 2007 s-a clasat pe locul cinci (categoria 4x4).

 

Echipajul 316

Pilot: Nathalie DESCOUT

Nathalie Descout s-a născut pe 22 ianuarie 1982 şi este licenţiată a Universităţii Paris IX Dauphine, secţia Marketing şi Comunicare. Din 2004 până în 2007, a lucrat pentru Renault Spania, fiind responsabil studii clienţi, în cadrul direcţiei de marketing. În 2007, s-a mutat la sediul Renault de la Boulogne Billancourt în cadrul direcţiei globale de marketing, unde ocupă în prezent postul de şef proiect de publicitate la nivel mondial.

Coechipiera: Dorothée TOPIN

Dorothée Topin s-a născut pe 26 aprilie 1981 la Maisons – Laffitte (Franta) şi este licenţiată a Universităţii Paris IX Dauphine, secţia Marketing. În 2006 începe să lucreze pentru grupul JIPO (în prezent Novedia), unde ocupă în prezent postul de consultant marketing, cu specializarea în telecomunicaţii.

1 Categoria crossover. 2 Categoria crossover. 3 Participantele la Raliul Aicha al Gazelelor poartă numele de „Gazele”. 4 Clasamentul se stabileşte adunându-se kilometrii (diferenţa dintre numărul de kilometri înregistrat de computerul de bord al maşinii şi numărul de kilometri în linie dreaptă) şi penalizările (transformate în kilometri) pentru eventualele controale nevalidate. Obiectivul Gazelelor este de a realiza minimum de penalizări.