Dacia, locul 8 in clasamentul JD Power

Dacia locul 3 in clasamentul jd power

Studiul care măsoară satisfacţia clienţilor de vehicule din Franţa, realizat de JD Power şi revista l’Automobile Magazine, situează Dacia pe locul 8 în clasamentul general al producătorilor auto. În aceeaşi analiză modelul Dacia Logan se află pe prima poziţie în categoria maşinilor mici.

Clasamentul publicat de JD Power şi l’Automobile Magazine a fost realizat pe baza evaluărilor a 15 000 de clienţi francezi care deţin un autoturism de cel puţin doi ani. Opiniile acestora au fost analizate în funcţie de patru categorii de criterii, legate de gradul de atractivitate a autovehiculului, costurile pe care le implică acesta, calitatea şi fiabilitatea percepute şi serviciile post-vânzare.

Studiul a scos la iveală o diminuare generală a nivelului de satisfacţie a posesorilor de vehicule francezi, care au devenit mai exigenţi mai ales în raport cu costurile de utilizare a unui vehicul. Criza economică a schimbat comportamentul consumatorilor, aceştia având aşteptări mai ridicate în ceea ce priveşte performanţele vehiculelor, în raport cu preţurile afişate.

Dacia se poziţionează pe locul al 8-lea în clasamentul de anul acesta, în categoria producătorilor de automobile, înregistrând 769 de puncte dintr-un total de 1000. Marca românească se află înaintea unor mărci precum Toyota, Volkswagen, Citroen, Peugeot, Kia, Ford, Fiat sau Chevrolet, la doar un punct distanţă de Nissan. În schimb, Dacia Logan a urcat pe primul loc în categoria maşinilor mici, faţă de anul trecut, când se poziţiona pe locul al doilea. Berlina a înregistrat 781 de puncte, la egalitate cu Mazda 2, fiind mai apreciată decât modelul Mini