Groupe Renault Romania este alături de pompierii români implicaţi în competiţiile de descarcerare şi acordare a primului ajutor. La ultimele patru ediţii organizate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), compania a pus la dispoziţia organizatorului 260 de vehicule necesare în cadrul simulărilor situaţiilor de urgenţă. Acestea au drept scop pregătirea personalului specializat pentru intervenții la scară reală.

 

Siguranţa rutieră face parte din strategia de responsabilitate socială asumată de către Groupe Renault România.

 

Miercuri, 19 septembrie, a luat startul la Mioveni competiția națională de descarcerare și acordare a Primului ajutor Calificat – organizată de ISU Argeș în parteneriat cu Primăria Mioveni. Aceasta reunește, timp de trei zile (19-21 septembrie) cele mai bune echipe de descarcerare și prim-ajutor din România. Groupe Renault România asigură suport pedagogic pentru pompierii paramedici și pune la dispoziție 27 de vehicule pentru acest concurs.

 

În cadrul evenimentului, compania a expus vehicule adaptate nevoilor clienților speciali de flote de vehicule; Duster SMURD, Duster Pick-up Pompieri, Duster Ambulanță 4x4 cu șenile, Dokker Ambulanță, Duster Army, Duster Jandarmerie. Aceste vehicule sunt dezvoltate de centrul de inginerie, Renault Technologie Roumanie, în parteneriat cu carosieri agreați.