Informații generale despre GPL

Ai întrebări despre motorizările noastre alimentate cu GPL? Este momentul să beneficiezi de răspunsuri clare!
Design, funcționare, utilizare, siguranță etc - Informații complete

Ce este GPL?

Dacia ECO-G - tehnologie simplă

GPL în detaliu

GPL este un gaz petrol lichefiat, obținut prin presurizarea butanului și propanului pentru a forma un lichid care are un volum mai redus.

 

GPL nu conține benzen și plumb, care sunt dăunătoare pentru mediu și pentru sănătatea noastră. Nu este toxic, este incolor și inodor. Datorită stării de agregare lichide, nu necesită un rezervor de înaltă presiune (între 5 și 30 de bari). Așadar, acest tip de combustibil este foarte sigur!

 

Utilizarea acestui combustibil îți permite să parcurgi distanțe lungi fără să realimentezi și contribuie semnificativ la reducerea costurilor cu combustibilul automobilului tău. De asemenea, emisiile de CO2 ale automobilelor echipate cu sistem GPL sunt mai mici* decât atunci când se folosește benzina drept sursa de combustie.

 

*Cifrele legate de consum și emisii sunt exprimate în conformitate cu norma de testare WLTP prin comparație cu consumul pe benzină al aceluiași motor.

Răspunsuri la întrebările tale despre achiziția unui vehicul alimentat cu GPL

Dacia ECO-G - tehnologie sigură

GPL este periculos? Cine face conversia?

Motorizarea Dacia ECO-G GPL este echipată cu toate elementele de siguranță necesare și obligatorii pentru a asigura siguranța pasagerilor: supapă uni sens, dispozitiv de întrerupere a alimentării la 80%, supapă de preaplin, electrovalvă și supapă de suprapresiune pentru siguranță. Mai mult, rezervoarele de GPL ale vehiculelor noastre sunt acum mult mai rezistente decât cele ale generațiilor anterioare. 

 

Efectuăm conversia în fabrică. Astfel, beneficiezi de aceeași garanție pe care o acordăm motoarelor cu ardere internă (atât pentru vehicul, cât și pentru conversie) și de aceeași experiență Dacia în domeniu.

 

Modelul Dacia ECO-G este echipat cu o motorizare foarte sigură și fiabilă!

Pot intra în parcări subterane cu vehiculul alimentat cu GPL?

Motorizările Dacia ECO-G GPL respectă reglementările internaționale, care precizează că toate vehiculele alimentare cu GPL trebuie echipate cu o supapă de suprapresiune pentru siguranță. Acest lucru permite accesul în parcări subterane, în funcție de regulile afisate.

Un vehicul alimentat cu GPL are un portbagaj mai mic?

Nu, deloc! De fapt, rezervorul este amplasat în locul ocupat de obicei de roata de rezervă, fără să reducă volumul util al portbagajului. Spațiul interior și configurația modulară a gamei noastre de vehicule nu sunt afectate. Toate modelele Dacia alimentate cu GPL sunt echipate cu un kit de pană.

Alimentarea cu GPL influențează costul de întreținere a motorului?

Întreținerea motorizărilor ECO-G are un cost similar motorizărilor pe benzină: mai redus decât la motorizările GPL din generațiile anterioare. Alături de economiile la costul combustibilului, costurile de exploatare sunt reduse.

Ce instalație GPL folosește Dacia pentru modelele sale?

Dacia folosește pentru prim-montaj, din fabrica, instalații GPL construite de unul dintre cei mai mari producători de profil din lume: Landi Renzo; compania are o experiență de peste 60 de ani în domeniu.

Cum sunt pregătite motoarele Dacia pentru GPL?

Motoarele Dacia care sunt echipate cu instalație GPL din fabrică se bucura de o adaptare dezvoltată special în acest sens. Chiulasa este prevăzută cu valve speciale, precum și cu injectoare duale, clapeta anti-retur, limitator de umplere la 80% din capacitatea maximă, limitator de debit, electro vană și supapă de siguranță. În plus, garanția vehiculului este neschimbată.

Mașina mea va avea performanțe mai scăzute atunci când folosesc GPL?

Adaptarea specială a instalației GPL și echiparea acesteia din fabrică, asigură același nivel de performanță pentru mașina ta ca și alimentarea cu benzină. Nu vei simți nici o diferență.

Răspunsuri la întrebările tale despre utilizarea GPL

 Dacia ECO-G - mobilitate fără limite

Există restricții de trafic la utilizarea unui vehicul alimentat cu GPL?

Nu! Vehiculele alimentate cu GPL nu fac obiectul restricțiilor de trafic sau a taxelor care limitează accesul în unele orașe mari. 

 

Cu 2 rezervoare de combustibil separate, motorizările Dacia ECO-G asigură o autonomie foarte mare. Parcurgi cu ușurință peste 1.000 km și te bucuri de o libertate de explorare desăvârșită!

Stația de alimentare cu GPL: de unde pot să alimentez?

Umple rezervorul de GPL la stația de alimentare preferată! În Europa, una din 4 stații de alimentare oferă GPL. Pentru a planifica deplasările, sunt disponibile aplicații care localizează stațiile de alimentare cu pompe de GPL. Nu găsești o pompă de GPL? Nu te panica! Vehiculul poate fi alimentat și numai cu benzină. 

 

În Uniunea Europeana sunt disponibile peste 32.000 de stații ce oferă GPL, iar în România sunt peste 800.

Rezervorul de GPL trebuie verificat periodic?

Nu-ți face griji; avem grijă te toate aspectele! Revizia vehiculului alimentat cu GPL nu este diferită de cea a unuia pe benzină. Să facem un calcul. Trebuie să faceți revizia la fiecare 20.000 km sau o dată pe an. Revizia suplimentară pentru supapele GPL trebuie efectuată la fiecare 120.000 km. 

GPL este mai ecologic?

Bineînțeles! Deși consumul de GPL este cu aproximativ 25% mai mare decât cel de benzină, GPL-ul emite mai puțin CO2 decât benzina și are astfel o amprentă de carbon mai redusă. 

Cât va consuma mașina mea când folosesc GPL?

În funcție de model și versiune, consumul folosind GPL va fi mai mare cu aproximativ 1.7-2 litri* pentru 100 de kilometri. Cu toate acestea, prețul unui litru de GPL este cu aproximativ 40-50% mai mic decât prețul unui litru de benzină standard. Prin urmare, economiile realizate parcurgând distanțe mai lungi folosind acest carburant sunt însemnate.

 

*Cifrele legate de consum sunt exprimate în conformitate cu norma de testare WLTP prin comparație cu consumul pe benzină al aceluiași motor.

Câți litri încap în rezervorul de gaz?

Sistemele ce echipează modelele Dacia dispun de un rezervor de 50 de litri din care poți utiliza între 34 de litri (pentru modelul Duster) si 40 de litri (pentru modelele Logan și Sandero). Tradus în autonomie, pentru un consum exemplificativ de 6.9 litri de GPL la fiecare 100 de kilometri, vei putea sa parcurgi peste 570 de km folosind doar GPL, cu modelul Dacia Logan*. Folosind ambele surse de combustie în mod alternativ (benzina și GPL) poți depăși o autonomie de 1000 de km (autonomia totală și reală depinde de stilul de condus, topologia terenului pe care se rulează, încărcarea mașinii etc).

 

*Cifrele legate de consum sunt exprimate în conformitate cu norma de testare WLTP prin comparație cu consumul pe benzina al aceluiași motor.

Cum pot sa decid când merg pe benzina și când pe GPL?

Automobilele echipate cu sisteme GPL din fabrica dispun de un comutator între cele doua tipuri de combustibil și poți decide oricând ce sursă de combustie vrei să folosești. Mașina ta va porni întotdeauna folosind combustibilul principal (benzină) și o vei putea comuta ulterior pe GPL. De asemenea, computerul de bord al automobilului va afișa atât consumul de combustibil când alegi sa folosești benzină cât și cel de GPL, când alegi să rulezi folosind acest sistem. 

oferte

ACUM ESTE MOMENTUL POTRIVIT

Sandero Stepway Extreme

Sandero Stepway Essential

Jogger Extreme

Jogger Essential