Noile etichete energetice pentru anvelope

Începând cu data de 1 mai, reglementările europene privind etichetarea energetică impun un nou format al etichetei și al înregistrării (EPREL) pentru anvelopele autovehiculelor noi și cele comercializate ulterior.

reglementarea și înregistrarea eprel

obiective ambițioase

Uniunea Europeană depune eforturi continue pentru a reduce drastic emisiile gazelor cu efect de seră, scopul fiind acela de a ajunge la un nivel neutru al emisiilor de dioxid carbon până în anul 2050. Acest lucru ar necesita o reducere cu 60% a emisiilor generate de transporturi, în comparație cu anul 1990.

 

Reducerea emisiilor generate de transporturile rutiere este unul dintre principalele mijloace de atingere a acestui obiectiv. Conform statisticilor, transporturile rutiere generează 22% din toate emisiile la nivel european. În acest sens, eficiența anvelopelor are un impact semnificativ asupra consumului de carburant și a emisiilor de CO2, putând să le influențeze cu până la 20% - 30%.

 

Noul standard de etichetare european oferă acces ușor la informațiile legate de eficiența energetică a anvelopelor pe care le furnizăm, fie împreună cu un autovehicul nou, fie ca anvelope de schimb.

anvelopă dacia sandero

Un sistem clar de clasificare energetică

Anvelopele eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil oferă numeroase avantaje:

 

  • emisii de CO2 reduse, ajutând astfel la reducerea pericolelor generate de schimbările climatice.
  • mai multă siguranță și mai multă transparență cu privire la comportamentul anvelopelor pe suprafețe ude, cu zăpadă sau gheață.
  • mai puțin zgomot la rulare, deoarece protejarea mediului influențează reducerea poluării fonice.
  • economii financiare reale prin reducerea consumului de carburant.

noua etichetă energetică

noua etichetă energetică pentru anvelope

noul format al etichetei

Iată noile elemente pe care le veți găsi pe etichetele energetice:

 

  • o nouă notare privind eficiența: nivelul de emisii de CO2 și aderența pe suprafețe ude sunt acum notate de la A la E, față de vechea notare de la A la G.
  • pictogramele care indică comportamentul anvelopelor în condiții meteo nefavorabile (zăpadă, gheață).
  • clasificarea privind nivelul de zgomot (A-B-C) , care completează valorile exprimate în decibeli.
  • modelul și codul anvelopei sunt acum incluse în etichetă. De asemenea, veți găsi și un cod QR pe care îl puteți scana folosind un smartphone, pentru a accesa fișa tehnică completă pe site-ul Uniunii Europene.

ce înseamnă acest lucru pentru conducătorii auto?

noua etichetă energetică pentru anvelope

noi informații disponibile

Pentru respectarea acestor noi reglementări, vom efectua câteva schimbări în cadrul rețelei Dacia, pe site-ul nostru și în comunicările cu clienții.

 

Începând cu data de 1 mai, noile etichete pentru anvelope vor fi adăugate treptat pe toate canalele noastre de comunicare digitale (site-uri, cataloage etc.), în campaniile promoționale direct legate de comercializarea anvelopelor și în toate reprezentanțele noastre.

 

Noile etichete vor fi integrate treptat în cadrul procesului de achiziționare de autovehicule noi online (configurator, modele în stoc).

Vechile etichete vor fi înlocuite de noul format în procesele de achiziționare de anvelope.

Descoperiți și...