Absolvent al Institutului Politehnic București, Facultatea de Transporturi, Alexandru Giurgescu are o experiență de 30 de ani în Automobile Dacia. De-a lungul carierei sale a avut multiple responsabilități, în diverse activități, de la inginer stagiar, până la director AILN, director Tehnic Dacia, director Fabricație și Logistică Uzina Vehicule Dacia.

 

Cariera sa este strâns legată de lansarea proiectului Logan, în calitate de șef Proiect Logistică X90, de dezvoltarea proiectelor Logan MCV și a tuturor versiunilor derivate, având responsabilitatea de director Proiect.

 

Transformarea liniilor de fabricație și robotizarea proceselor de fabricație au fost misiunile prioritare ale lui Alexandru Giurgescu, în ultimii trei ani.

 

„Sunt onorat să primesc această nouă responsabilitate, în contextul în care Logistica va beneficia de investiții  pentru acompanierea creșterii capacității de producție. Realizările mele sunt datorate echipelor cu care am avut șansa să lucrez. Succesul meu este, în egală măsură, succesul lor. Împreună, reușim orice ne propunem!”, a declarat  Alexandru Giurgescu.

 

Direcția Logistică România (DLR) din cadrul platformei industriale Dacia de la Mioveni are ca principală misiune asigurarea condițiilor necesare bunei desfășurări a procesului de comandă/aprovizionare şi transport de piese pentru fabricația vehiculelor şi a componentelor mecanice în Uzinele Dacia de la Mioveni, precum şi în cele 23 de uzine ale Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi care produc vehicule din gama Global Access la nivel internaţional (gama din care fac parte și modelele Dacia).

 

Totodată, DLR deservește direcția Comercială prin organizarea şi expedierea produselor finite (vehicule noi) către rețeaua autorizată de vânzări din România și din afara țării.