Dacia a primit premiul special ”Compania Anului” din partea săptămânalului economic Capital.

Această recunoaştere s-a datorat rezultatelor financiare obţinute de către companie în anul 2015, care a înregistrat o cifră de afaceri de 4,3 miliarde de euro şi un profit de 448 milioane de lei, devenind astfel cea mai mare companie din România, pentru al treilea an succesiv.

 

Totodată, Dacia a avut un rol major în ceea ce priveşte exporturile României - 8% din total - şi în dezvoltarea industriei auto, prin atragerea de furnizori. Premiul a fost decernat directorului Uzinei Vehicule Dacia, Cornel Olendraru, de către ministrul Transporturilor, Dan Costescu, în cadrul Galei Premiilor Capital pentru Excelenţă în Afaceri, ediţia 2016. Prezent la eveniment, Cornel Olendraru a dedicat acest premiu tuturor celor 16.000 de angajaţi ai Grupului Renault în România, care contribuie cu modestie şi pasiune la povestea numită Dacia.

 

În cadrul Galei au fost acordate 11 trofee companiilor care activează în sectoarele cu cea mai mare importanţă pentru economia României (industrie, agricultură, sector financiar, servicii şi comerţ). La eveniment a participat şi Dacian Cioloş, premierul României.