Alexander Simionescu este, de la începutul lunii aprilie, noul director general al Renault Technologie Roumanie (RTR). Pascal Candau, cel care a deţinut această funcţie timp de trei ani, va prelua alte misiuni în cadrul Alianţei Renault-Nissan-Mitsubishi.

Alexander Simionescu are o experienţă de peste 15 ani în management și în poziţia de director general, dar şi în domenii precum cercetare, analiză structurată, design, dezvoltare şi implementare, inginerie şi mentenanţă software a sistemelor asistate electronic.

 

Noul director general al RTR va coordona echipele de ingineri ale Groupe Renault România și este membru al Comitetului de Management al companiei.

 

Vin dintr-un domeniu care este parte integrantă a industriei auto, acela al sistemelor informaționale, conectivității şi inovației. Renault Technologie Roumanie este o poveste de succes a Grupului și în egală măsură a țării. Îmi propun să continuăm acest succes, împreună cu cei 2 800 de ingineri conectaţi la activitatea RTR. Ne aşteaptă proiecte noi, foarte complexe și contez pe echipa RTR, pe pasiunea pentru auto a colegilor mei și orientarea lor către viitor. Vom avea rezultate foarte bune împreună, a declarat Alexander Simionescu. 

 

Alexander Simionescu (49 ani), a absolvit Universitatea Tehnică din Viena, Facultatea de Inginerie electrică, specializarea Telecomunicaţii. Are un doctorat la aceeași universitate, în domeniul Tehnologiei Semiconductorilor. În 1996 debutează ca inginer în cadrul companiei multinaţionale Siemens, în Viena. Timp de 4 ani, în cadrul acestei companii, ocupă poziții de management în filialele din Viena, Budapesta şi Munchen. Din 2001 este CEO al „Siemens Program and System Engineering” din Braşov, devenită din 2011 „Siemens Convergence Creators”. Începând cu 1 aprilie 2018, se alătură Groupe Renault România ca Director General al RTR.

 

Pascal Candau a absolvit Ecole Nationale Supérieure d’Art et Métiers, în Franţa. Şi-a început cariera la Renault, în 1987, în cadrul Biroului de Calcul al Direcţiei de Studii, ca inginer suport software. În 1991 se alătură ingineriei, fiind şef serviciu Proiectare Numerică în Direcţia Dezvoltare Şasiu. În 2012, devine director adjunct al RTR, responsabil pentru Direcţia Inginerie Vehicul. Un an mai târziu, este inginer şef pentru segmentul Entry, la Technocentre, în Franţa, iar din 2015, preia postul de director al RTR. Din 1 aprilie 2018, devine Alliance Global VP, Product Development.