2 echipe, 9 țări, 6000 kilometri, o singură aventură: #RendezVousinParis

Youtube este dezactivat. Permiteți cookie-urilor să acceseze conținutul video.

Luna octombrie a lui 2022 nu va fi foarte uşor de uitat de colegii noştri George și Claudiu de pe platforma Dacia Mioveni. Alături de Hind şi Houda, de la uzina Dacia din Tanger, au fost protagoniștii unei aventuri inedite. Cei patru au plecat la bordul a două vehicule Dacia care afişau în premieră noua identitate de marcă, într-o aventură de 10 zile, cu destinaţia finală Salonul Auto de la Paris. Colegii din România au plecat la bordul unei Dacia Jogger, iar colegele din Maroc cu o Dacia Sandero Stepway. Călătoria lor a fost cel mai bun mod pentru ca publicul larg să vadă vehiculele Dacia cu noua identitate aşa cum le stă cel mai bine, în mişcare, pe şosea.

 

George Catrina, analist calitate, Uzina Vehicule Dacia și Claudiu Oprescu, sef UEL logistică fabricație, Uzina Mecanica și Șasiuri Dacia, împreună cu fotograful profesionist Toma Bonciu, au traversat Europa parcurgând 6 țări – România, Ungaria, Slovacia, Austria, Germania și Franța. În cele 10 zile de aventură au făcut 3.000 de kilometri, s-au bucurat de peisaje superbe, au descoperit locuri unice şi au testat comportamentul la drum lung, fiabilitatea şi confortul unui model Jogger Prestige Extrem+, cu motor ECO-G 100.

dacia rendez vous in paris
dacia rendez vous in paris

Am stat de vorbă cu ei curioşi să aflăm cum a fost experiența #RendezVousinParis.

Care a fost primul vostru gând când aţi auzit de proiect şi cum a fost de fapt această aventură până la final?

 

George: Primul meu gând a fost că rolul nostru va fi acela de a conduce un vehicul Dacia Jogger din punctul A, în punctul B. După ce am discutat cu echipa de comunicare şi am aflat toate detaliile proiectului, am înțeles că ceea ce avem de făcut este mai complex de atât. Timp de 10 zile am fost ambasadori ai mărcii Dacia, iar locuitorii din 6 ţări europene au făcut cunoștință cu noua identitate de marcă prin intermediul călătoriei noastre. Pe lângă contactul direct pe care cei cu care ne-am întâlnit l-au avut cu maşina, am fost însoţiti pe tot parcursul călătoriei de un fotograf profesionist. Zi de zi fotografiile şi clipurile realizate de Toma au fost postate pe canalele de social media ale Dacia din România şi multe alte ţări, dar şi pe reţelele noastre personale. 

 

Claudiu: Știam că am fost propus să fac parte din echipa care va pleca în această aventură din România, însă nu mă așteptam să fiu ales chiar eu. Recunosc că am avut un avantaj competitiv, faptul că sunt prezent pe mai multe reţele de socializare. Postările despre ceea ce făceam în fiecare zi erau o parte importantă din proiect, astfel încât cât mai multă lume să afle despre călătoria noastră. Ideea a fost una excelentă din punctul meu de vedere – angajații care vin din uzina unde modelul este produs au ocazia să-l testeze şi să-l prezinte tuturor într-o călătorie.

 

George şi Claudiu au reuşit să facă o adevărată echipă alături de Toma, fotograful care i-a însoțit. 

 

George: am avut o chimie foarte bună, luam deciziile împreună şi ne completam reciproc. Am reuşit să formăm o echipă, iar între noi s-a format o adevărată prietenie.

 

Ce momente amuzante v-au rămas în minte?

 

Claudiu: George reuşea mereu să uite sau să rătăcească câte ceva, ba cheile, ba ochelarii. Eu mă trezeam mereu ultimul şi mă întorceam să verific dacă am închis uşa de la cameră. Ceilalţi mereu mă aşteptau nerăbdători.

 

Un moment amuzant a fost atunci când i-am zis polițistului german care ne controla actele, ne aflăm în apropiere de lacul Konstanz, că ne vedem mai târziu (see you later) în loc de la revedere. Polițistul a fost foarte nedumerit, nu înțelegea unde vroiam să mă mai văd cu el. Am râs toţi când am plecat mai departe.

 

Ce v-a plăcut cel mai puţin din toată această călătorie?

 

George & Claudiu: Programul a fost foarte solicitant şi obositor, distanțele între orașele unde trebuia să ajungem erau de sute de kilometri, am avut mereu obiective de vizitat, iar Toma avea nevoie de timp să-şi aleagă şi să-şi pregătească cadrele sau de o anumită lumină pentru poze. A fost destul de obositor şi solicitant pentru toţi.

 

Claudiu: Abia așteptam să văd turnul Eiffel, nu avusesem ocazia să ajung să-l văd până la această călătorie. Din păcate, monumentul era în lucru, acoperit parțial de schele, așa că nu am reușit să ne bucurăm de priveliștea oferită în mod normal. Nu am reușit nici să-l vizităm pentru că nu eram pregătiți cu o rezervare înainte.

 

George: Pentru mine, amintirea care îmi dă şi acum fiori este vizita în minaret. La Eger, în Ungaria, am avut în plan să ne urcăm într-un minaret. Știam că nu îmi plac foarte mult spațiile înguste, însă pe măsură ce urcam iar locul se îngusta, mi-am dat seama că nu mă simt foarte bine, aşa că a trebuit să cobor.

 

Şi ce v-a plăcut cel mai mult din toată această călătorie?

 

George & Claudiu: La Salonul Auto de la Paris ne-am simțit minunat, am avut ocazia să vizităm salonul în ziua dedicată presei şi să stăm de vorbă cu Dennis Le Vot, Christophe Dridi şi Mihai Bordeanu. Ne-am simţit apreciaţi şi foarte bine primiţi de toată lumea. Standul Dacia ni s-a părut impresionant, a avut o poziționare foarte bună, exact la intrarea în salon. În acele momente, ne-am simțit mândri pentru tot ceea ce înseamnă marca Dacia în prezent în Europa.

 

Un alt moment de mândrie a fost când am dus Dacia Jogger la Ambasada României în Franţa care se afla în punctul zero al Parisului, pe Champs-Elysée.

dacia rendez vous in paris
dacia rendez vous in paris
dacia rendez vous in paris
dacia rendez vous in paris

Ce impresie v-a lăsat Dacia Jogger după 10 zile şi 3 000 de kilometri de condus?

 

George & Claudiu: Impresia noastră după cei 3 000 de kilometri parcurși cu Dacia Jogger este că vehiculul a mers impecabil, şi-a făcut treaba foarte bine pe partea de consum, am avut o autonomie de peste 1000 de kilometri. Am avut şi mare noroc pentru că în Franţa erau probleme cu alimentarea cu benzină iar noi ne-am folosit în principal de alimentarea pe gaz, astfel că am stat foarte liniştiţi.

 

Peste tot, Dacia şi Jogger au fost întâmpinate foarte bine. Reacțiile au fost mereu pozitive şi putem spune că lumea apreciază marca Dacia. Noua identitate Dacia şi modelul Jogger, cu o culoare foarte potrivită cu peisajele toamnei, atrăgeau imediat privirile peste tot pe unde am fost şi uneori eram opriţi şi întrebaţi despre model.

 

Un ultim gând despre această aventură?

 

George: Am ajuns cu aventurile noastre în locuri unice iar cei de acasă s-au bucurat în fiecare zi de peisajele superbe de toamnă în care vehiculul se încadra perfect. Le-am putut arăta tuturor câte pot face într-o excursie cu Dacia Jogger şi unde ar putea ajunge. Sunt recunoscător pentru această oportunitate extraordinară şi precis nu voi uita prea curând această călătorie.

 

Claudiu: Pentru mine a fost o experiență foarte frumoasă şi îmi voi aduce mereu aminte de ea cu foarte multă bucurie. Mă bucur că am avut ocazia să fac parte şi eu din această aventură.

dacia rendez vous in paris
dacia rendez vous in paris
dacia rendez vous in paris
dacia rendez vous in paris
dacia rendez vous in paris
dacia rendez vous in paris
dacia rendez vous in paris
dacia rendez vous in paris
dacia rendez vous in paris

* Imaginile sunt realizate de fotograful Toma Bonciu sau sunt preluate din arhiva personală a lui George Catrina şi Claudiu Oprescu.

dacia rendez vous in paris
dacia rendez vous in paris
dacia rendez vous in paris
dacia rendez vous in paris
dacia rendez vous in paris
dacia rendez vous in paris