INGINERIE

Dacia Inginerie

Renault Technologie Roumanie (RTR) este cel mai mare centru de inginerie Renault Group din afara Franței, care dezvoltă mașini din faza de concepție până la cea de producție. RTR are responsabilitatea a trei țări: România, Turcia și Maroc.

 

Echipa RTR are toate abilitățile necesare ingineriei auto, iar prin activitatea sa acoperă atât partea de produs, cât și pe cea de proces. 

inginerie dacia

  • Ingineria Produs este responsabilă de conceperea și îmbunătățirea continuă a vehiculelor, precum și de adaptarea motoarelor și a cutiilor de viteze.
  • Ingineria Producție are în responsabilitate conceperea, dezvoltarea și demararea sistemelor industriale de producție.

 

Inginerii RTR concep soluții ingenioase, accesibile, fiabile și moderne care răspund exigențelor și tendințelor pieței.

 

Echipele de inginerie lucrează în constantă legătură cu uzinele, furnizorii, rețeaua de vânzări și servicii și cel mai important, cu clienții.

PE SCURT DESPRE NOI

Fondat în: 2006;

 

Activitate: Centru de referință pentru vehiculele din gama Global Access la nivel mondial;

 

Echipa: > 2.700 colegi, 13 naționalități diferite, 30% femei, 90% studii superioare, 38 ani media de vârstă;

 

Unde suntem: în București, Titu, Pitești și Mioveni;

 

București – birourile de studii dezvoltă și adaptează proiecte de vehicule și organe mecanice pentru vehiculele din responsabilitatea RTR;

 

Titu – Centrul Tehnic asigură încercări pentru vehiculele și organele mecanice dezvoltate de birourile de studii;

 

Pitești – Unicul centru de proiectare și fabricare a matrițelor pentru Dacia, Renault și Nissan Europa;

 

Mioveni - RTR asigură suportul tehnic pentru uzinele Dacia și pentru furnizorii acestora.

centrul tehnic titu

Centrul Tehnic Titu

  • 350 de hectare;
  • 52 200 m² clădiri;
  • 32 de km de piste, care permit analizarea în cele mai mici detalii a comportamentului vehiculelor în diverse condiții de utilizare, pe diferite tipuri de piste precum pista rapidă, pista oraș, pistele pantă, zonele de proiecție pietre sub caroserie, zonele de trecere prin vaduri cu apă;
  • Zeci de Bancuri și Săli: Laborator de testare virtuală (CAVE) Sala Semianecoică, Banc cu rulouri, Simulator solar, Bancuri validări Hardware in the Loop, Cabină infraroșu.
despre echipe si proiecte dacia inginerie

DESPRE ECHIPE ȘI PROIECTE

De-a lungul anilor, RTR și-a asumat o responsabilitate crescută atât în ceea ce privește proiectarea de vehicule și grupuri moto-propulsoare (GMP), testarea și validarea acestora, cât și în ceea ce privește sistemele industriale de producție. Cu timpul, echipa a dezvoltat noi abilități, expertiza ei a crescut, iar RTR a devenit un centru matur, ceea ce i-a permis să gestioneze proiecte din ce în mai complexe și mai importante la nivelul Grupului.

 

Câteva exemple: noile generații Dacia Logan, Dacia Sandero și Dacia Duster, sau, în cazul GMP, cutiile de viteze manuale, motoarele pe benzină MPI și tehnologia GPL.

 

RTR este de asemenea un centru de competență global pentru validarea software și a sistemelor de electronice de putere ale vehiculelor electrice (EV).

ADN-UL INGINERIEI

Inginerii RTR lucrează preponderent în cadrul unor proiecte de amploare, alături de celelalte centre de inginerie ale Grupului.

 

Schimbul de experiență între echipele din diferite colțuri ale lumii, în funcție de necesitatea proiectelor, a dus la o diversitate multiculturală și la o colaborare transversală, bazată pe încredere și transparență, agilitate și adaptabilitate, valori care se află în ADN-ul RTR.

ingineria si tehnologia dacia

INGINERIA ȘI TEHNOLOGIA

RTR folosește instrumente de înaltă tehnologie pentru dezvoltarea noilor modele de vehicule.

 

Un asemenea instrument este CAVE (Automatic Virtual Environment), ce permite vizualizarea unui vehicul ca şi cum ar fi fizic într-un showroom, deși el este în curs de dezvoltare şi este disponibil ca model virtual în mediul digital.

 

Vizualizarea „3D” reduce timpul necesar cercetării/dezvoltării unui nou model de vehicul și dă posibilitatea luării unor decizii rapide și succesive chiar în faza incipientă a proiectelor, fără a recurge la machete fizice.

ingineria si inovatia dacia

INGINERIA ȘI INOVAȚIA

Pornind de la simple idei, ingineria Renault Technologie Roumanie a conceput și dezvoltat soluții ingenioase, care, de-a lungul timpului, au dus la înregistrarea a peste 140 de brevete de invenție în România și la nivel internațional.

 

De exemplu, suportul modular de compartimentare al portbagajului sau „Sistemul automat ingenios de deschidere a portbagajului” sunt inovații implementate pe noul Logan care asigură o performanță foarte bună pentru clienți.

Viziunea noastră este să dezvoltăm o inginerie competitivă, orientată spre clienți și spre viitor, un loc de creștere al competențelor-cheie pentru industria auto.

inginerie viziune dacia

Vrei să afli mai multe?

logo dacia

Despre Dacia

Află mai multe
Gama Dacia

Istoric Dacia

Află mai multe
Dacia - Evenimente

Dacia - Noutăți

Află mai multe