Cronologie Dacia

Nu doar o marcă, o poveste reală.

  • Dacia Dokker - Bare de pavilion

1966-1998

Nașterea mărcii Dacia

Numele mărcii Dacia își are originea în numele ținutului strămoșilor noștri.

 

Misiunea Dacia este crearea de automobile de familie moderne și robuste pentru toți cei din România.

 

Între 1970-1980: Dacia dezvoltă o întreagă gama de modele care va cuprinde mai multe tipuri de vehicule de persoane şi utilitare. Automobile Dacia continuă autonom producţia de autoturisme derivate din gama Renault 12 şi după anul 1978.


1995: Acest an este marcat de lansarea primului autoturism conceput 100% de inginerii români, Dacia Nova.


1998: Dacia aniversează trei decenii de la producerea primului automobil Dacia, de pe porţile uzinei a ieşit autoturismul cu numărul 2.000.000. În acelaşi an întreprinderea a obţinut Certificatului de Atestare a Implementării Sistemului Calităţii ISO 9001.
 

  • Dacia Duster - Crossover

1999

Dacia devine o marcă a Grupului Renault.

Renault preia Dacia și modernizează radical întreprinderea cu tradiție de la Pitești. Este începutul unei noi ere a calității pentru marca Dacia. Climatul dur al României, starea proastă a drumurilor și distanțele mari la traversarea munților Carpați impun crearea unor autovehicule extrem de rezistente.

  • Dacia Sandero - Sedan - Exterior

2004

Dacia lansează sedanul de familie Logan, un simbol al reînnoirii mărcii.

În anii care urmează, sunt doborâte toate recordurile de fabricație. Ulterior, gama este extinsă cu modelul Logan MCV în 2006, Logan Van în 2007, Logan Pick-Up și Sandero în 2008 și Duster în 2010.

  • Dacia Sandero Stepway - Exterior

2011

Dacia atrage peste 340.000 de noi clienți într-un singur an.

Fabrica de la Pitești funcționează acum la capacitate maximă. Fabrica de la Somaca (Maroc) vine în sprijinul fabricii de la Pitești.

  • Dacia Lodgy - Monovolum de familie albastru - Exterior

2012

Se deschide o nouă fabrică în Tanger (Maroc).

Se deschide o nouă fabrică în Tanger (Maroc) pentru extinderea gamei Dacia cu modelele „Lodgy”, un monovolum de familie cu cinci sau șapte locuri, și autovehiculul pentru activități în timpul liber Dokker și Dokker Van.

Dacia - Principii

Viziunea Dacia

Află mai multe
Dacia în Franța

Dacia în România

Află mai multe
Dacia - Evenimente

Dacia - Noutăți

Află mai multe
Prin continuarea folosirii acestui site ești de acord cu utilizarea de cookie-uri de către Renault Commercial Roumanie și partenerii săi în vederea îmbunătățirii conținutului și experienței pe site dar și pentru interacțiunea cu rețelele sociale
află mai multe