Platforma Industrială Dacia de la Mioveni

platforma mioveni

UZINA VEHICULE DACIA

 

Peste 6 800 de angajați, dintre care 28% femei, asigură producția modelelor Logan, Sandero Stepway, Jogger și Duster într-o uzină modernă, cu o parte semnificativă din procesele de fabricație automatizate.

 

De asemenea, Uzina Vehicule fabrică piese pentru celelalte uzine Renault care asamblează Logan, Sandero şi Duster, dar nu au un departament de Presaj propriu: Franța, Maroc, Slovenia, Turcia, Brazilia, Columbia, India, Africa de Sud, Algeria și Argentina.

 

Organizată în cinci departamente de fabricaţie - Presaj, Caroserie, Șasiuri, Vopsitorie şi Montaj, uzina folosește noul sistem de producție Industrial Excellence System (IES). IES are ca principal obiectiv „sincronizarea cu clientul” în fiecare proces de fabricație.

uzina vehicule dacia
uzina vehicule dacia caroserie

Un vehicul, la fiecare 55 de secunde

Uzina Vehicule are o cadență de 1 392 de mașini pe zi, adică un vehicul iese de pe linia de asamblare la fiecare 55 de secunde.

Peste 7 milioane de vehicule asamblate

În cei 56 de ani de existență, în Uzina Vehicule s-au asamblat peste 7 milioane de automobile.

Export

Peste 88% din producţia uzinei de la Mioveni merge la export.

Respectarea normelor de mediu

În procesele de fabricaţie a vehiculelor, Dacia respectă toate normele de mediu. Acestea sunt concepute astfel încât, la finalul ciclului lor de viaţă, să poată fi reciclate în proporție de 95%.
uzina dacia masini

ILN

ALIN

Investiţie cheie a Renault Group, platforma logistică International Logistic Network Mioveni (ILN Mioveni) a expediat aproximativ 26 milioane m3 de piese (2005 – 2023), colecţii de piese (CKD sau SKD) necesare asamblării vehiculelor în 18 uzine-client din întreaga lume.

 

Expedierea pieselor (piese de serie, motoare şi cutii de viteze) de la ILN Mioveni se face pe cale terestră, feroviară şi maritimă. Înainte de a fi expediate, sunt necesare etape de pregătire.

AILN

Vrei să afli mai multe?

logo dacia

Despre Dacia

Află mai multe
Gama Dacia

Istoric Dacia

Află mai multe
Dacia - Evenimente

Dacia - Noutăți

Află mai multe