Dacia se alătură competiției Dakar din 2025

Pentru prima dată în calitate de constructor, Dacia va participa în campionatul World Rally-Raid. Trei echipe alcătuite din șoferi profesioniști se vor alătura aventurii: Sébastien Loeb, Cristina Gutiérrez Herrero și Nasser Al-Attiyah.

Dacia x Dakar Sandrider
Dacia x Dakar

Un angajament în inima ADN-ului brandului

Denis LE VOT, CEO Dacia

« Dacia și Dakar se potrivesc perfect! Nu numai că este un test al adevăratei robustețe Dacia, dar este și o dovadă a angajamentului nostru față de mobilitatea cu emisii reduse de carbon. Noi suntem foarte încântați să participăm la Dakar cu tehnologia combustibilului sintetic. Dacia, împreună cu cea mai bună echipă și piloți din joc, sunt concurenți serioși în cadrul raliului. »

Sandrider

Vehicul de curse orientat către performanță, cu impact redus asupra mediului

Sandrider va explora soluții de energie cu emisii reduse de carbon, precum combustibilii sintetici și noi caracteristici tehnice pentru a se adapta nevoilor și performanțelor șoferilor.

Robust

Șasiu din tub de oțel ușor armat, părți ale caroseriei din carbon și transmisie 4x4 cu o distribuție mai mare a greutății din față pentru o tracțiune îmbunătățită.

Esenţial

O vizibilitate îmbunătățită datorită designului capotei și utilizării vopselei antireflex pe partea superioară a tabloului de bord.

Eco-Smart

Aerodinamică optimizată, reducerea greutății, managementul termic și combustibil sintetic sărac în carbon produs de Aramco.

THE DACIA SANDRIDERS

O echipă pentru câștig

Conduse de 3 șoferi profesioniști, 3 echipe vor concura sub umbrela Dacia.

Cristina Gutierrez Herrero

Dacia x Dakar piloti

Cristina este una dintre figurile feminine de top din lumea raliului off-road. Aceasta are 32 de ani si este din Spania.

 

Cristina a câștigat categoria T3 în competiția Rally-Raid World Cup din 2021 și a participat în Dakar Rally de 8 ori din 2017.

 

Copilotul acesteia va fi Pablo Moreno Huete.

Sébastien Loeb

Dacia x Dakar piloti

Sébastian, conducătorul francez de 49 de ani, a câștigat World Rally Championship de 9 ori la rând în perioada 2004-2012.

 

El este cel mai de success șofer din istoria motorsportului și este deseori considerat cel mai bun șofer de raliu din toate timpurile.

 

Sébastian participă în competiția Dakar din 2016, iar partenerul acestuia va fi Fabian Lurgin.

Nasser Al-Attiyah

Dacia x Dakar piloti

De 5 ori câștigător al Cross-Country Rally World Cup și dublu câștigător al Rally-Raid World Championship, printre alte titluri, conducătorul de 53 de ani din Qatar deține un palmares impresionant.

 

O adevărată legendă a Dakar-ului, a câștigat de 5 ori, în 2011, 2015, 2019, 2022 și 2023.

Află mai multe

Dacia Manifesto

Dacia Manifesto Concept Car

Descoperă vehiculul din spatele lui Sandrider

Află mai multe
Dacia UTMB®

UTMB® World Series

Descoperă celelalte parteneriate

Află mai multe