Ce trebuie să știi despre anvelope?

Menținerea anvelopelor în stare bună asigură stabilitatea corespunzătoare a autovehiculului la drum. Ai grijă de ele. 

Când e momentul să schimbi anvelopele?

Indiferent de sezon, alegerea anvelopelor potrivite pentru mașina ta reprezintă o decizie importantă pentru siguranța ta și a pasagerilor tăi.

Un prim criteriu de care trebuie să ții cont atunci când alegi anvelopele îl reprezintă condițiile meteo.

Clasificarea anvelopelor în funcție de anotimp

Anvelope de vară

Anvelope de vară

Anvelopele de vară au un comportament foarte bun pe asfalt uscat sau umed, dar nu sunt recomandate la temperaturi de sub 7°C, acestea fiind proiectate să reziste la temperaturi de peste 30°C. 

Anvelope de iarnă

Anvelope de iarnă

Anvelopele de iarnă oferă o aderență bună la temperaturi scăzute, atunci când drumurile sunt ude sau alunecoase și garantează o bună manevrabilitate a autovehiculului pe zăpadă sau gheață. Acestea sunt proiectate să ruleze la temperaturi scăzute, utilizarea lor la temperaturi înalte accentuând ritmul de uzură. 

Anvelope all season

Anvelope all season

Anvelopele All Season îmbină calitățile anvelopelor de vară și a celor de iarnă și prezintă un comportament global pentru o conducere liniștită pe distanțe scurte.

Există diferențe între anvelopele de vară, cele de iarnă și cele all season. Dacă ai nevoie de mai multe detalii, specialiștii noștri te pot ajuta.

Marcajele

Anvelopele reprezintă singurul contact pe care mașina ta îl are cu solul. Oferă-ți siguranță!

Un alt criteriu de care trebuie să ții cont în alegerea anvelopelor este dimensiunea acestora. Informație pe care o regăsești în cartea de identitate a mașinii, pe pragul mașinii sau, în cazul în care mașina este nouă, pe primele anvelope care au fost puse din fabricație.

marcaje anvelope

MARCAJE

195/65R16 95 C

 1. Dimensiunea anvelopelor:
  195 – lățime (mm), 65 – raport de înălțime (65% din lățime), R – radial (tipul de anvelopă), 16 – diametrul interior al anvelopei (inchi).

 2. 95 - Indicele de încărcare. Indicele de încărcare arată sarcina maximă pe care anvelopa o poate suporta la presiunea ideală precizată de constructor.

 3. C - Indicele de viteză. Acest marcaj corespunde indicelui de viteză al mașinii, lucru care înseamnă viteza maximă a autovehiculului la care anvelopa este certificată pentru a suporta, în deplină siguranță, o sarcină menționată în indicele de încărcare.

ASISTENȚĂ RUTIERĂ

Asistența incidențe pneuri se aplică și pentru daunele survenite din cauza unei pene imobilizante la mai multe pneuri deodată.

 

Dacă ai un contract Assistance Revolving activ și te afli într-o astfel de situație poți solicita asistență la 0248 500 551.

 

Serviciul este disponibil 24/7, inclusiv în sărbătorile legale, iar Call Center-ul organizează tractarea mașinii la cel mai apropiat Reparator Autorizat Dacia.

Depozitează anvelopele în siguranță

Anvelopele Dacia sunt create să reziste în condiții variate precum soare, umiditate, ozon etc. Pentru a păstra toate proprietățile și calitatea acestora, trebuie să fie depozitate în condiții optime. 

Temperatura optimă

 • Temperatura ideală pentru depozitare este 10-25°C (nu trebuie să depășească 35°C).
 • Nu depozita cauciucurile, jantele pe suprafețe care absorb căldură (asfaltul închis la culoare) sau în apropierea unor suprafețe reflectorizante (nisip sau zăpadă).
 • Feriți anvelopele de temperaturile foarte scăzute (sub zero grade) care slăbesc cauciurile si jantele și le pot face să se întărească sau chiar să crape.

Zona de depozitare

 • Nu depozita niciodată anvelopele în exterior, chiar dacă sunt acoperite cu un strat protector.
 • Nu lăsați roțile să intre în contact cu umezeala, uleiurile minerale, combustibilii (benzină, motorină) sau grăsimile. 
 • A se păstra într-o cameră uscată, bine ventilată.
 • Încăperea de depozitare nu trebuie să conțină echipamente care produc ozon (generator electric sau compresor) deoarece acestea au un efect coroziv asupra cauciucului.
 • Nu lăsați pneurile să intre în contact cu substanțele chimice (solvenți, combustibili, lubrifianți etc.) care pot deteriora cauciucul.

Luminozitate zonei de depozitare

 • Depozitați anvelopele într-o cameră întunecată, departe de lumina directă a soarelui.
 • Nu le expuneți la lumina artificială (cu o proporție mare de raze ultraviolete).
 • Luminați zonele de depozitare cu becuri incandescente (decât cu tuburi neon).

Nu mai aștepta!

Află mai multe despre serviciile de întreținere

Dacia - Anvelope - Servicii post-vânzare

Mai multe despre anvelope

Verifică periodic indicatorii de uzură de pe anvelope, precum și presiunea din anvelope la temperaturi scăzute. Știai că...? Când se schimbă anvelopele, cele mai noi sunt întotdeauna montate în spate, pentru confort și siguranță. 

Dacia - Servicii post-vânzare

Conduci complet relaxat

Nu ai ales Dacia la întâmplare. Când apelezi la serviciile de întreținere și reparații Dacia, ai garanția unor servicii de calitate și a unor proceduri simple. 

Dacia - Garanție

Garanție, asigurare și asistență

Dacia este alături de tine în orice situație