• Dacia Manifesto a fost votat 'Conceptul auto cu cel mai reușit design', prezentat în revista anuală Car Design Review
 
  • Conceptul inovator a câștigat acest premiu exclusiv prin voturile oferite de cei mai buni designeri auto din lume
 
  • Dacia este nominalizată pentru prima dată în publicația Car Design Review
 
  • Manifesto este conceput pentru aventurile în aer liber; un laborator de idei pentru inovațiile care se vor regăsi pe viitoarele vehicule ale gamei Dacia

 

Dacia Manifesto a primit premiul pentru "Conceptul auto cu cel mai reușit design", prezentat în revista anuală Car Design Review. Titlul a fost oferit pe baza voturilor oferite de cei mai importanți designeri auto din lume.

 

Ajunsă la cea de-a zecea ediție, Car Design Review celebrează cele mai bune concepte de design și mașini de serie ale anului. Topul anual este compilat de Car Design News, o publicație de top care este principala sursă de informații și recomandări pentru designerii auto din întreaga lume.

 

Prezentat anul trecut, conceptul Manifesto este întruchiparea perfectă a valorilor mărcii Dacia. Este esențial dar cool, robust și outdoor, economic și ecologic. Deși încă un concept, Manifesto este un laborator de idei, iar unele din inovațiile pe care le aduce se vor regăsi pe viitoarele modele Dacia de serie.

 

"În cei 10 ani de când are loc acest top, Dacia nu s-a numărat printre mărcile nominalizate la categoriile de design auto, astfel că obținerea acestui premiu este cu atât mai surprinzătoare și dovedește cât de mult a evoluat departamentul de design al Dacia.”, a declarat James McLachlan, editorul Car Design News.

 

"Manifesto este mult mai mult decât un simplu concept auto, este un laborator de idei care hrănește creativitatea noastră pentru viitoarele modele Dacia de serie. Noul concept car Dacia concentrează și reafirmă valorile brandului, fiind un vehicul simplu și cool, cu un design robust și eco-smart. Suntem foarte mândri să vedem că acest concept-car este recunoscut, mai ales că rezultatele au fost determinate de voturile unora dintre cei mai respectați designeri din industria noastră.", a declarat David Durand, Director de Design al mărcii Dacia.