Nasser Al-Attiyah (52 ani), de 5 ori câștigător al Raliului Dakar, se alătură ca pilot oficial echipei de rally-raid a mărcii Dacia. 

Nasser va participa la etapa de test, din 2024, și se va angaja apoi, din 2025, în competiția Dakar și în Campionatul Mondial de Rally-Raid FIA (W2RC), alături de Sébastien Loeb și de Cristina Gutiérrez Herrero.

 

Nasser al-Attiyah este dublu Campion Mondial de Raliuri FIA în WRC-2 și de 19 ori Campion al Raliurilor FIA din Orientul Mijlociu (din 2003 până în 2015). El a participat la numeroase competiții de raliu, rally-raid și de circuit. Palmaresul său în rally-raid este fără egal. Nasser este de cinci ori câștigător al Cupei Mondiale la raliu 4x4 și dublu câștigător al Campionatului Mondial de rally-raid.

 

El este, de asemenea, unul din multiplii campioni ai Raliului Dakar. În 2010, el a terminat cursa în poziția a doua, la numai 2 minute și 12 secunde în urma lui Carlos Sainz. 

Primul său titlu la Dakar l-a câștigat în 2011, devansându-i pe Giniel de Villiers și pe Carlos Sainz.

 

Următoarele victorii ale lui Nasser la Dakar au avut loc în 2015, 2019, 2022 și 2023, alături de copilotul său, Mathieu Baumel, care îl va însoți și în echipa Dacia. În vârstă de 47 de ani, Mathieu este unul din cei mai titrați copiloți francezi, cu 4 victorii la Dakar și 12 titluri de Campion Mondial (2 în rally-raid, 1 în WRC2 și 9 în MERC).

 

Nasser al-Attiyah și Mathieu Baumel alcătuiesc al treilea echipaj al Team-ului Dacia, alături de echipajele Sébastien Loeb/Fabian Lurquin & Cristina Gutiérrez Herrero/Pablo Moreno Huete.

Din 2024, cele 3 echipaje vor testa un prototip al mărcii, alimentat cu combustibil sintetic, în cadrul Raliului Marocului.

Obiectivul comun : câștigarea Raliului Dakar!