• Renault Group și Verkor au încheiat un parteneriat pe termen lung pentru furnizarea de baterii pentru vehicule electrice cu o capacitate totală de 12 GWh pe an.

  • Aceste baterii de înaltă performanță vor fi produse în viitoarea Gigafactory Verkor din orașul francez Dunkerque.

  • Bateriile Verkor vor echipa modelele din segmentele superioare ale mărcilor Renault Group, inclusiv, din 2025, viitorul crossover electric Alpine de segment C, care va fi fabricat în uzina de la Dieppe.

 

Boulogne-Billancourt și Grenoble, 13 aprilie 2023 – Renault Group și Verkor, pionier la nivel european în domeniul bateriilor cu impact scăzut asupra emisiilor de carbon, au încheiat un parteneriat comercial privind furnizarea de baterii pentru vehiculele electrice.

 

Verkor va furniza anual către Renault Group baterii cu o capacitate totală echivalentă cu 12 GWh. Acestea vor echipa modelele din gama superioară, precum viitorul crossover electric de segment C al mărcii Alpine, care va fi lansat în 2025, și care va fi fabricat în uzina de la Dieppe, din Normandia.

 

Aceste baterii de înaltă performanță, al căror proces de producție se realizează cu un impact scăzut asupra emisiilor de carbon, vor fi fabricate în viitoarea Gigafactory pe care Verkor o construiește în orașul francez Dunkerque. 

 

Anunțul marchează o etapă importantă în dezvoltarea companiei Verkor și consolidează parteneriatul strategic lansat în iunie 2021, odată cu preluarea de către Renault Group a unei părți din capitalul Verkor. De atunci, Renault Group și Verkor au validat calitatea tehnică a produsului, competitivitatea sa economică și întregul proces de industrializare, de la Centrul de Inovație Verkor din Grenoble, până la construcția viitoarei Gigafactory Verkor, care va fi operațională în 2025.

 

Benoit Lemaignan, Co-fondator și Președinte al Board-ului de Directori al Verkor, a declarat:

«Încrederea pe care Renault Group ne-a acordat-o de la început s-a materializat acum în acest parteneriat pe termen lung. Este o dovadă suplimentară a atractivității și credibilității proiectului nostru, în momentul în care strângem fondurile necesare pentru construcția viitoarei noastre Gigafactory de la Dunkerque. Producția de baterii în Europa și controlul asupra întregului lanț de valoare în acest domeniu sunt fundamentale pentru tranziția energetică.» 

 

François Provost, Director pentru Achiziții, Parteneriate și Afaceri Publice al Renault Group:

«Renault Group își reafirmă încrederea pe care o are în Verkor și în tehnologia sa inovatoare, de înaltă performanță și cu impact scăzut asupra emisiilor de carbon. Acest parteneriat ne asigură aprovizionarea pe termen lung cu baterii electrice, în condițiile unei bune trasabilități a elementelor componente ale acestora. Parteneriatul se înscrie în ambiția Renault Group și a viitoarei sale entități Ampere, dedicată vehiculelor electrice și domeniului Software, de a controla întregul lanț de valoare electric. Renault Group continuă să dezvolte în Franța, în inima Europei, un amplu ecosistem electric alcătuit din centre de tehnologie și din uzine producătoare de vehicule, de motoare și de baterii.»

 

Despre Verkor 

 

Fondată în iulie 2020, Verkor este o companie industrială franceză cu sediul la Grenoble. Beneficiind de sprijinul parteneriatelor încheiate cu EIT InnoEnergy și Grupul IDEC, al companiilor Schneider Electric, Capgemini, Renault Group, EQT Ventures, Arkema, Tokai COBEX, Sibanye-Stillwater, Plastic Omnium și Bpifrance, societatea accelerează producția de baterii cu impact scăzut asupra emisiilor de carbon pentru a răspunde cererii în creștere pentru vehicule electrice și pentru soluții de stocaj staționar din Europa. Verkor dezvoltă un model de afaceri atractiv din punct de vedere al agilității, durabilității și guvernanței, și atrage cele mai bune talente pentru a răspunde noilor provocări. Datorită acestor atuuri, Verkor va deschide în 2023 linia sa pilot 4.0 complet digitală. Adevărat model de competitivitate și de utilizare a resurselor, această inovație va fi integrată în viitoarea Gigafactory prevăzută să fie inaugurată în 2024. 

Mai multe informații sunt disponibile pe adresa www.verkor.com 

 

Despre Renault Group

 

Renault Group se află în avangarda unei mobilități care se reinventează. Având o expertiză unică în domeniul electrificării și beneficiind de alianța sa cu Nissan si Mitsubishi Motors, Renault Group se bazează pe complementaritatea celor patru mărci ale sale – Renault, Dacia, Alpine și Mobilize, și propune clienților săi soluții de mobilitate durabile și inovatoare. Prezent în peste 130 de țări și având peste 111.000 de salariați, Grupul  a vândut 2,1 milioane de vehicule în 2022. Obiectivul său este cel al unei mobilități care să îi apropie pe oameni. Pregătit oricând să facă față provocărilor, atât pe șosea, cât și în competiție, Grupul este angajat într-o transformare ambițioasă și generatoare de valoare. Aceasta este centrată asupra dezvoltării de tehnologii și de servicii inedite, precum și a unei game de autovehicule competitive, echilibrate si electrificate. Preocupat de protejarea mediului înconjurător, Renault Group are ambiția de a ajunge la emisii zero de CO2 în Europa în 2040.

https://www.renaultgroup.com/en