Gama economică

Gama de piese de schimb economice Dacia reprezintă o ofertă alternativă la piesele de origine Dacia. Ea se adresează tuturor posesorilor de autovehicule ieșite din garanție, care caută un raport preț/prestație adaptat vârstei vehiculelor.

Lichid parbriz

Lichid de parbriz iarna: -20°C

Iarna, o lipsă a lichidului de spălare a parbrizului reprezintă un risc major în ceea ce priveşte vizibilatea conducătorului auto.

 

Lichid de parbriz vara

Ameliorează vizibilitatea prin curăţarea şi degresarea parbrizului. Produs universal, destinat tuturor vehiculelor, ambalaj fexibil.

 

Ulei 10W40/15W40

Uleiuri semi-sintetice destinate tuturor modelelor de vehicule.

Aprindere

Baterii

Indispensabilă pentru pornirea motorului, bateria reprezintă totodată o sursă de energie pentru toate componentele electrice şi electronice ale vehiculului.

 

Bujii de preîncălzire

Asigură demarajul vehiculelor echipate cu motoare diesel în perioada rece, la fel de rapid ca şi pentru vehiculele echipate cu motoare pe benzină.

 

Bujii de aprindere

Tehnologie 4 electrozi.

Pneuri

O ofertă alternativă la mărcile de anvelope cu tradiție pe piața auto din România, fără a face compromis de la calitate și siguranță.

 

Caracteristici:

 • Un preț atractiv pentru orice buget
 • Dimensiuni care acoperă întreaga gamă Dacia
 • Un răspuns direct la așteptările tuturor clienților Dacia
 • Un pneu care se regaseste in prim-montaj Logan/Sandero

Becuri

Becurile reprezintă elemente indispensabile care asigură semnalizarea vehiculelor în trafic. Lipsa sau nefuncţionarea acestora reprezintă un risc major.

Lamele ștergător

Ștergătoarele asigură vizibilitatea conducătorului auto (parbriz + lunetă). Lamelele sunt realizate din cauciuc, material care este supus în mod constant deformărilor.

Amortizoare

Amortizoarele fac parte din "triunghiul de securitate". Acestea garantează aderența la sol și ținuta la drum a vehiculului. Amortizoarele au un impact major în controlul direcției.

Filtre

Filtrul de ulei

Filtrul de ulei trebuie să garanteze, pe toată durata de viaţă a motorului, o anumită puritate a uleiului de motor.

 

Filtrul de aer

Filtrul de aer asigură buna funcţionare a motorului, previne pierderea puterii, îmbâcsirea debimetrului sau supraconsumul de ulei.

 

Filtrul de benzină

Filtrul de benzină este echipat cu o hârtie filtrantă care serveşte la retenţia impurităţilor şi a altor particule fine conţinute de combustibil.

 

Filtre motorină

Filtrul de motorină curață carburanţii de toate impurităţile, dar şi de apa care se află în cuvele furnizorilor de combustibil.

 

Filtrul habitaclu

Filtrele de habitaclu asigură filtrarea prafului şi a polenului, reducerea concentraţiilor de gaze poluante şi minimizarea mirosurilor dezagreabile din habitaclu.

Frânare

Sistemul de frânare este cea mai importantă componentă de siguranţă activă a vehiculului. La frânare, plăcuțele unui vehiculul obișnuit pot atinge 700°C. Pentru a garanta performanțele mașinii, dar şi siguranţa, la acest nivel de temperatură vă sfătuim să folosiţi doar piese de calitate, garantate de constructor și special concepute pentru fiecare vehicul. 

 

Discuri de frână

Există 2 tipuri de discuri de frână: pline şi ventilate, cele din urmă permițând răcirea mai eficientă a sistemului de frânare.

 

Plăcuțe de frână

Durata de viaţă a plăcuţelor depinde de tipul de vehicul, de condiţiile de utilizare şi de starea drumurilor, de aceea fac parte din elementele verificate la fiecare vizită în service.

 

Cilindri de frână

Parte componentă a sistemului de frânare spate, având rolul de a împinge cei 2 saboţi de frână pe tambur, în scopul frânării punţii spate.

Distribuție

Kituri de distribuție

Motorul va funcţiona corespunzător doar dacă kitul (rola+curea) este în parametri optimi.

Cureaua de distribuție este esențială pentru buna funcționare a motorului, pentru că asigură sincronizarea perfectă a mișcării supapelor și a pistoanelor în ciclul de combustie. O curea ruptă poate cauza deteriorări extrem de grave la motor. Prin urmare, înlocuirea sa periodică este esenţială.

 

Curele de accesorii

Cureaua de accesorii antrenează diverse accesorii ale vehiculului: alternatorul, pompa de direcţie asistată şi compresorul de climatizare. Fiindcă rolul său este la fel de important cu cel al curelei de distribuţie, necesită verificare periodică și înlocuirea ei când prezintă semne de uzură. Este suficientă o examinare vizuală pentru a verifică starea acesteia şi pentru a decide dacă trebuie înlocuită sau nu.

Produs de sezon

Spray pentru igienizarea instalației de aer condiționat

Sistemul de climatizare este esențial pentru confortul și sănătatea ta, de aceea necesită întreținere și igienizare regulată.

 

Caracteristici

 • Igienizează instalațiile de climatizare auto, eliminând microbii, nicotina, polenul, bacteriile şi mirosurile neplăcute;
 • Oferă o climatizare optimă şi un habitaclu sănătos, prin curațarea evaporatorului şi reîmprospătarea conductelor de aer;
 • Spray 300 ml; conține un produs activ lichid și un agent propulsator;
 • Conținutul lichid al recipientului îngheață la temperaturi negative însă poate fi utilizat după dezgheț.

 

Lichid degivrant

Pulverizat pe suprafețele înghețate acesta topește stratul de gheață și facilitează
curățarea parbrizului. Reduce astfel timpul alocat operațiunii și prelungește viața ștergătoarelor.

 

Caracteristici

 • Produs pe bază de alcool etilic și monoetilenglicol;
 • Recipient de 750 ml cu pulverizator, pentru o aplicare ușoară;
 • Se poate folosi pe orice suprafețe vitrate: parbriz, geamuri laterale, oglinzi, faruri.

Vezi toate ofertele Gamei Economice aici.