Boulogne-Billancourt, 27 septembrie 2023

Renault Group, Nissan Motor Co. și Mitsubishi Motors Corporation au anunțat, în data de 6 februarie, un nou capitol al Alianței, care urmărește transformarea modelului de colaborare între parteneri pentru a-l face mai agil și mai competitiv. Acest nou model de colaborare pune bazele unei guvernanțe echilibrate, echitabile și eficiente, maximizând crearea de valoare pentru fiecare membru al Alianței. Acordurile definitive au fost încheiate în data de 26 iulie 2023 iar realizarea tranzacției este prevăzută pentru ultimul trimestru al anului în curs1 .

În acest context, Renault Group a prezentat noul mod de lucru pentru funcțiunile și proiectele legate de Alianță.

 

Până la sfârșitul anului 2023, organizarea Alianței va trece de la un model standardizat la scară mondială, la o cooperare axată pe proiecte pentru a permite decizii mai rapide și mai agile, adaptate exigențelor fiecărei regiuni. Ea se va baza pe atuurile geografice, pe resursele tehnice și pe expertiza fiecărui partener, susținând astfel planurile lor strategice respective. 

 

Aceste evoluții au fost concepute pentru a permite Alianței să se adapteze la o nouă tendință în industria auto: piețele devin tot mai regionale ca urmare a diferențelor de reglementare, a ritmurilor diferite de adoptare a vehiculelor electrice și a nevoilor specifice de conectivitate.

 

Organizarea activității de achiziții a Alianței va evolua spre entități distincte axate pe o abordare specifică fiecărui proiect în parte. Compania lider a unui anumit proiect va putea defini în mod autonom specificațiile și procesele necesare pentru a răspunde exigențelor fiecărei companii în materie de produs, respectând reglementările regiunii în cauză. Acest nou mod de organizare va permite luarea mai rapidă a deciziilor și îmbunătățirea eficienței operaționale în mai multe domenii: piețe, tehnologii și vehicule, pentru a susține punerea în practică a proiectelor comune ale Alianței pentru Europa, America latină și India.

 

1. Tranzacțiile prevăzute în acordul definitiv, semnat la data de 26 iulie 2023, sunt supuse unui număr limitat de condiții suspensive, inclusiv aprobărilor reglementare, iar realizarea tranzacției este prevăzută, așa cum a fost anunțat, în cursul ultimului trimestru al anului 2023.

 

Despre Renault Group 

Renault Group se află în avangarda unei mobilități care se reinventează. Având o expertiză unică în domeniul electrificării și beneficiind de alianța sa cu Nissan si Mitsubishi Motors, Renault Group se bazează pe complementaritatea celor patru mărci ale sale – Renault, Dacia, Alpine și Mobilize, și propune clienților săi soluții de mobilitate durabile și inovatoare. Prezent în peste 130 de țări și având peste 111.000 de salariați, Grupul  a vândut 2,1 milioane de vehicule în 2022. Obiectivul său este cel al unei mobilități care să îi apropie pe oameni. Pregătit oricând să facă față provocărilor, atât pe șosea, cât și în competiție, Grupul este angajat într-o transformare ambițioasă și generatoare de valoare. Aceasta este centrată asupra dezvoltării de tehnologii și de servicii inedite, precum și a unei game de autovehicule competitive, echilibrate si electrificate. Preocupat de protejarea mediului înconjurător, Renault Group are ambiția de a ajunge la emisii zero de CO2 în Europa în 2040.https://www.renaultgroup.com/en