Lansată în luna iunie 2023, soluția de mobilitate gratuită propusă de Dacia clienților ale căror vehicule sunt afectate de un incident imobilizant își dovedește din plin eficiența.


În decurs de numai 3 luni, flota de vehicule de curtoazie a depășit deja 100.000 de ore de utilizare. Această cifră corespunde unei rate medii de utilizare a parcului existent de 70%.


Flota de vehicule de înlocuire Dacia cuprinde un număr de 117 autoturisme, inclusiv 27 de exemplare Dacia Spring, asigurând astfel posesorilor de vehicule electrice o soluție identică de mobilitate.


În medie, clienții care au beneficiat până acum de serviciul „Mobilitate 100%” au utilizat vehiculul de înlocuire pentru o perioadă de 18 zile.


Bucureștiul conduce în topul orașelor cu cel mai ridicat nivel de solicitare a vehiculelor de curtoazie, cu 26% din numărul total de zile de mobilitate oferite clienților. Pe locurile următoare se află orașele Constanța, Pitești, Suceava și Timişoara.


Reamintim faptul că, pentru acordarea unui vehicul de curtoazie, este necesar ca vehiculul imobilizat, marca Dacia, să aibă o vechime de maximum 7 ani, sau 200.000 km parcurși. 


În cazul defecțiunilor de ordin mecanic sau electric, vehiculul de înlocuire se acordă, în funcție de disponibilitate, chiar din ziua emiterii ordinului de reparație.