• A doua ediție a operațiunii Renaulution Shareplan,desfășurată între 18 septembrie și 2 octombrie, a suscitat un mare interes înrândurile colaboratorilor eligibili. 
  • Peste 95 000 de salariați  vor beneficia de 8 acțiuni gratuite începând din 22 noiembrie 2023. Dintre aceștia, aproape 38 000 au subscris totodată la achiziția de acțiuni la un preț preferențial de 26,28 euro, cu un discount de 30%.
  • În urma ediției din acest an a Renaulution Shareplan, salariații vor deține aproximativ 5,25% din capital, obiectivul fiind de a se ajunge la 10 % până în 2030.
  • Succesul acestui plan de acționariat salariat demonstrează angajamentul colaboratorilor Grupului și încrederea lor în orientările strategice care au fost adoptate în ultimii trei ani.
  • În România, peste 15% din salariații eligibili ai Renault Group au subscris la achiziția de acțiuni. 

 

Boulogne-Billancourt, 7 noiembrie 2023 – Renault Group anunță succesul celei de a doua campanii a planului său Renaulution Shareplan, derulat între 18 septembrie și 2 octombrie 2023, și destinat colaboratorilor Grupului. Acest plan cuprindea alocarea a 8 acțiuni gratuite către toți salariații eligibili din 30 de țări . În 23 de țări, salariații eligibili aveau totodată posibilitatea de a cumpăra acțiuni în condiții avantajoase.

 

«Promovarea acționariatului salariat se înscrie pe deplin în transformarea Renault Group într-o companie auto de viitoare generație. Cu Renaulution Shareplan #2 depășim o nouă etapă. În urma acestei operațiuni, salariații Grupului vor deține circa 5,25 % din capitalul companiei. Acest succes de etapă dovedește încrederea colaboratorilor în orientările strategice pe care le-am angajat în ultimii 3 ani. Vom continua pentru atingerea obiectivului de a ajunge ca până în 2030 10 % din capitalul Renault să fie deținut de salariați. Este unul din cele mai ambițioase planuri de acționariat de întreprindere din toate sectoarele de activitate.» a declarat Luca de Meo, CEO Renault Group.

 

Acțiunile oferite gratuit de Renault Group în cadrul operațiunii  reprezintă în total aproximativ 861 500 acțiuni, adică 0,29 % din capitalul Renault SA.

 

În plus, peste 37 800 de colaboratori, reprezentând 36 % din salariații eligibili, au participat la oferta de subscripție propusă în cadrul Renaulution Shareplan 2023. Investiția totală a salariaților se ridică la peste 33 379 000 euro iar valoarea medie subscrisă per salariat se cifrează la 881 euro. Aceasta reprezintă peste 1 270 100 acțiuni subscrise, adică 0,43% din capitalul Renault SA.

 

În România, peste 15% din salariații eligibili ai Renault Group au subscris la achiziția de acțiuni. Aceasta reprezintă o creștere de 2,4 puncte procentuale față de prima operațiune Renaulution Shareplan, desfășurată în 2022.

 

În total, operațiunea Renaulution Shareplan 2023 va permite transferul către salariații Grupului a circa 2 131 700 acțiuni, adică 0,72% din capitalul Renault SA, deținute prin intermediul unui fond comun de plasament de companie (FCPE) sau, în unele țări, direct într-un cont nominal.

 

La data livrării acțiunilor emise în cadrul operațiunii (prevăzute la 22 noiembrie 2023), salariații vor deține astfel circa 5,25% din capitalul Renault SA.

 

Despre Renault Group

Renault Group se află în avangarda unei mobilități care se reinventează. Având o expertiză unică în domeniul electrificării, Renault Group se bazează pe complementaritatea celor patru mărci ale sale – Renault, Dacia, Alpine și Mobilize, și propune clienților săi soluții de mobilitate durabile și inovatoare. Prezent în peste 130 de țări și având peste 111.000 de salariați, Grupul  a vândut 2,1 milioane de vehicule în 2022. Obiectivul său este cel al unei mobilități care să îi apropie pe oameni. Pregătit oricând să facă față provocărilor, atât pe șosea, cât și în competiție, Grupul este angajat într-o transformare ambițioasă și generatoare de valoare. Aceasta este centrată asupra dezvoltării de tehnologii și de servicii inedite, precum și a unei game de autovehicule competitive, echilibrate si electrificate. Preocupat de protejarea mediului înconjurător, Renault Group are ambiția de a ajunge la emisii zero de CO2 în Europa în 2040. https://www.renaultgroup.com/en  

 

1 La cei 95 000 de colaboratori se adaugă aproape 10 000 de foști salariați, pensionari ai Renault Group din Franța, care pot participa la oferta de subscriere. Pensionarii nu beneficiază însă de acțiunile oferite gratuit de Grup.

2 Argentina, Austria, Belgia, Brazilia, China, Columbia, Coreea de Sud, Croația, Elveția, Germania, India, Irlanda, Italia, Malta, Marea Britanie, Maroc, Mexic, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia și Ungaria.

3 Ofertă gratuită de 8 acțiuni și ofertă complementară plafonată la echivalentul a 8 acțiuni în caz de subscriere la oferta Renaulution Shareplan 2023.

4 Sub rezerva fluctuațiilor de acționariat salariat existent între 30 septembrie și 22 noiembrie 2023.