Renault Group și Qualcomm Technologies, Inc. intenționează să încheie un parteneriat strategic pe termen lung:

  • Qualcomm Technologies, sau unul dintre asociații săi, intenționează să investească în Ampere, companie dedicată vehiculelor electrice și dezvoltării de software a Renault Group.
  • Co-dezvoltarea unor platforme computerizate de înaltă performanță bazate pe soluția Snapdragon® Digital Chassis™ pentru următoarele generații de vehicule definite de software ale Renault Group.
  • Platformele performante, cunoscute drept "Software Defined Vehicle Platforms", vor fi disponibile din 2026 și vor fi accesibile partenerilor producători de automobile ai Qualcomm Technologies.
  • A fost încheiat un acord comercial referitor la produsele bazate pe Snapdragon Digital Chassis ce vor fi utilizate în dezvoltarea platformelor tip Software Defined Vehicle pentru Renault Group.

 

Boulogne-Billancourt (Franța) și San Diego (Statele Unite ale Americii), 8 noiembrie 2022 – Renault Group și Qualcomm Technologies, Inc. au anunțat astăzi că cele două companii vor extinde colaborarea lor tehnologică prin planul de a furniza o arhitectură computerizată centralizată pentru următoarele generații de vehicule definite de software. Cunoscute drept „Software-Defined Vehicle (SDV) Platforms”, aceste platforme performante dedicate industriei auto vor fi bazate pe Snapdragon® Digital Chassis™ al Qualcomm Technologies, Inc. și vor oferi soluții pentru cockpit-ul digital, conectivitate și sistemele avansate de asistență la conducere (ADAS). Companiile au anunțat de asemenea că Qualcomm Technologies, sau unul dintre asociații săi, vor investi în Ampere, compania Grupului dedicată vehiculelor electrice și software-ului.

 

"De la telefoanele mobile până la autovehiculul cu cele mai noi și avansate tehnologii, Software Defined Vehicle reprezintă viitorul industriei auto: ne dorim să răspundem așteptărilor în ceea ce privește funcționalitatea si serviciile, controlând în același timp complexitatea și costurile. Renault Group își consolidează parteneriatul strategic cu Qualcomm Technologies, pentru a oferi pieței auto prima platformă deschisă de tip Software Defined Vehicle. Combinarea expertizei Renault Group in domeniul tehnologiei auto cu leadership-ul recunoscut al Qualcomm Technologies în materie de semiconductori, software și platforme de sisteme cu consum redus de energie, ne va da ocazia de a dezvolta o platformă SDV evolutivă, competitivă și inovantă, pentru gestionarea ecosistemului de servicii și crearea de valoare adăugată pentru clienții noștri.” Luca de Meo, CEO Renault Group

 

“Compania Qualcomm este foarte mândră de relația sa cu Renault Group și de extinderea colaborării noastre pentru a redefini împreună automobilul viitorului cu ajutorul semiconductorilor performanți, al software-lui și serviciilor. Suntem încântați că soluția noastră, Snapdragon Digital Chassis, ocupă un rol central în lansarea noii generații de vehicule definite de software și ajută la accelerarea transformării digitale a autovehiculelor." Cristiano Amon, Președinte și CEO, Qualcomm Incorporated.

Echiparea platformelor tip "Software Defined Vehicle" cu soluții tehnologice avansate

Ca o extensie a colaborării deja existente între cele două companii, Renault Group și Qualcomm Technologies au planificat oferirea următoarei generații de arhitectură SDV care folosește soluții extinse și flexibile pentru a răspunde nevoilor și cerințelor legate de autovehicule, aflate în permanentă evoluție.

 

Din 2026, vehiculele Renault vor integra platforma SDV, incluzând noua generație Snapdragon Digital Chassis, dezvoltată pentru a fi utilizată în noile cockpit-uri cu Android și care va transforma experiența la bord într-una personală și imersivă. Platforma centralizează și alte funcții ale vehiculului, precum sistemele avansate de asistență la conducere (ADAS), caroserie, șasiu, conectivitate, telematică, Power Line Communications (PLC), siguranță și securitate cibernetică în unitatea de control computerizată (Physical Computer Unit – PCU). Acest lucru va optimiza costurile de hardware și software, permițând conectarea cu interfața de control (Physical Interface Unit - PIU), care asigură interacțiunea cu actuatorii vehiculului. În paralel, arhitectura SDV este concepută astfel încât să poată fi utilizată și de alți producători de vehicule.

Acord asupra sourcing-ului: pentru optimizarea costurilor platformelor de tip ‘Software Defined Vehicle’

Lucrând cu Qualcomm Technologies, unul dintre liderii de pe piața semiconductorilor și de soluții software, Renault Group își propune să-și optimizeze planurile de dezvoltare și comercializare printr-o abordare de tip co-dezvoltare, care oferă platforma potrivită la nivel de sistem pentru a susține soluțiile de hardware, software și servicii.

 

Colaborarea tehnologică dintre Renault Group și Qualcomm Technologies a început în 2018. De atunci, Renault a utilizat soluția Snapdragon Cockpit Platforms pentru sistemul multimedia Open’R Link de pe Noul Renault Megane E-Tech Electric și intenționează să utilizeze Snapdragon Digital Chassis pentru a livra șoferilor și pasagerilor o experiență de conectivitate ireproșabilă la bord.

Despre Renault Group

Renault Group se află în avangarda unei mobilități care se reinventează. Având o expertiză unică în domeniul electrificării și beneficiind de alianța sa cu Nissan si Mitsubishi Motors, Renault Group se bazează pe complementaritatea celor patru mărci ale sale – Renault, Dacia, Alpine și Mobilize, și propune clienților săi soluții de mobilitate durabile și inovatoare. Prezent în peste 300 de țări și având peste 130.000 de salariați, Grupul a vândut peste 2,7 milioane de vehicule în 2021. Obiectivul său este cel al unei mobilități care să îi apropie pe oameni. Pregătit oricând să facă față provocărilor, atât pe șosea, cât și în competiție, Grupul este angajat într-o transformare ambițioasă și generatoare de valoare. Aceasta este centrată asupra dezvoltării de tehnologii și de servicii inedite, precum și a unei game de autovehicule competitive. echilibrate si electrificate. Preocupat de protejarea mediului înconjurător, Renault Group are ambiția de a ajunge la emisii zero de CO2 în Europa în 2040.

www.renaultgroup.com/en

 

Despre Qualcomm

Qualcomm este inovatorul global în tehnologia wireless și forța motrice din spatele dezvoltării, lansării și extinderii tehnologiei 5G. Din momentul conectării telefonului mobil la internet, s-a născut revoluția mobilă. Astăzi, tehnologiile lor fondatoare fac posibil ecosistemul mobil și se găsesc în fiecare smartphone 3G, 4G și 5G. Acestea aduc beneficiile tehnologiei mobile în noile industrii, inclusiv auto, IoT și computere, și deschid calea către o lume în care totul și toți pot comunica și interacționa fără probleme. Qualcomm Incorporated include activitatea de licențiere, QTL și marea majoritate a portofoliului lor de brevete. Qualcomm Technologies, Inc., o filială a Qualcomm Incorporated, operează, împreună cu filialele sale, aproape toate funcțiile de inginerie, cercetare și dezvoltare și aproape toate activitățile de produse și servicii, inclusiv activitatea legată de semiconductori QCT.