• Pentru al doilea an consecutiv, Renault Group lansează „Renaulution Shareplan”, o operațiune de mare amploare dedicată creșterii numărului salariaților acționari. La finele etapei precedente, „Renaulution Shareplan 2022”, 4,7 % din capital a ajuns să fie deținut de salariați. Renault Group își reafirmă acum angajamentul de a majora cota de capital deținută de salariați la 10 % până în anul 2030. 
  • Oferta prevede atribuirea gratuită a câte 8 acțiuni fiecărui angajat eligibil al Grupului, în 29 de țări, și posibilitatea, în 23 de țări, de cumpărare de acțiuni la un preț cu discount de 30%. 
  • Prețul de referință al acțiunii în cadrul operațiunii este fixat la 37,54 euro, ceea ce echivalează cu un preț de achiziție pentru salariați de 26,28 euro după aplicarea discountului de 30%. Perioada de subscriere se va derula între 18 septembrie și 2 octombrie 2023 (inclusiv).

Boulogne-Billancourt, 5 septembrie 2023 – Renault Group anunță lansarea, pentru al doilea an consecutiv, a operațiunii Renaulution Shareplan, dedicată acționariatului salariat. Oferta este deschisă în 29 de țări și se adresează unui număr de peste 98.000 de salariați. 

 

În cadrul noii ediții a operațiunii, Renault Group a majorat la 30% valoarea discountului oferit la achiziționarea de acțiuni de către salariați, pentru ca aceștia să beneficieze de succesul aplicării etapelor planului Revolution. Această creștere semnificativă le va permite angajaților eligibili să primească gratuit până la 16 acțiuni, față de 12 acțiuni atribuite gratuit în 2022. 

 

«Prin continuarea unuia dintre cele mai ambițioase planuri de acționariat de întreprindere din toate sectoarele de activitate, consolidăm unitatea Grupului. Renaulution Shareplan asigură condițiile unei mai bune partajări a valorii, pentru ca planul Révolution să se deruleze în beneficiul tuturor din companie.» Luca de Meo, CEO Renault Group

 

Detaliile operațiunii sunt descrise mai jos.

Societate emitentă

RENAULT SA cu un capital de 533 941 113 Euro având sediul social la 122 B avenue du Général Leclerc 92100 Boulogne-Billancourt – Franța, RCS Nanterre B 780 129 987.

Cotație : Euronext Paris (Franța)

Acțiune ordinară cod ISIN : FR0000131906 RNO

 

Obiectivul operațiunii

Acest plan se înscrie în politica de creștere a numărului salariaților acționari ai Renault Group, având ca obiectiv să asocieze aproape 98 000 de angajați din 29 de țări la ambițiile Grupului. 

 

Cadrul operațiunii

Oferta rezervată salariaților se derulează în baza articolelor L. 3332-18 și următoarele din Codul muncii francez, precum și a planurilor de economii («PEG») ale Renault Group, ale grupului DIAC și ale grupului RRG. În unele țări, ținând cont de constrângerile juridice, fiscale și operaționale locale, oferta este pusă în practică în afara acestui cadru juridic.

 

Beneficiari

Oferta este deschisă salariaților Renault Group și filialelor sale consolidate aderente la planurile de economii ale Renault Group, DIAC sau Retail Renault Group, în 29 de țări, sub rezerva obținerii autorizațiilor locale necesare. Pentru a subscrie la această ofertă, angajatul trebuie să aibă o vechime de cel puțin 3 luni, continuă sau discontinuă, între 1 ianuarie 2022 și 2 octombrie 2023 și un contract de muncă (cu o companie consolidată sau aderentă la PEG) în vigoare la data de 2 octombrie 2023. Oferta este desfășurată în Franța și în țările următoare: Argentina, Austria, Belgia, Brazilia, China, Columbia, Coreea de Sud, Croația, Elveția, Germania, India, Irlanda, Italia, Malta, Marea Britanie, Maroc, Mexic, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia și Ungaria.

 

Modalitățile de derulare ale operațiunii

Toți salariații eligibili ai Grupului beneficiază de atribuirea gratuită și imediată a 8 acțiuni, sub formă de contribuție unilaterală (cu excepția unor țări în care distribuirea acțiunilor va avea loc în termen de 5 ani, fără obligația de păstrare).

 

În 23 de țări, Renault Group propune angajaților o ofertă de cumpărare de acțiuni în condiții avantajoase, cu un discount de 30% față de prețul de referință și o contribuție brută suplimentară echivalentă cu 8 acțiuni (contribuție de 300% pentru primele acțiuni, adică 6 acțiuni gratuite pentru 2 cumpărate și de 200% pentru a treia acțiune cumpărată, adică 2 acțiuni gratuite suplimentare). Suma achitată voluntar de salariat nu poate depăși 25 % din remunerația sa brută anuală a anului 2023. Acțiunile Renault vor fi deținute timp de minim 5 ani (cu excepția cazurilor excepționale de ieșire anticipată) prin intermediul unui fond comun de plasament de companie (FCPE) sau, în unele țări, direct într-un cont nominativ.

 

Despre Renault Group 

Renault Group se află în avangarda unei mobilități care se reinventează. Având o expertiză unică în domeniul electrificării și beneficiind de alianța sa cu Nissan si Mitsubishi Motors, Renault Group se bazează pe complementaritatea celor patru mărci ale sale – Renault, Dacia, Alpine și Mobilize, și propune clienților săi soluții de mobilitate durabile și inovatoare. Prezent în peste 130 de țări și având peste 111.000 de salariați, Grupul  a vândut 2,1 milioane de vehicule în 2022. Obiectivul său este cel al unei mobilități care să îi apropie pe oameni. Pregătit oricând să facă față provocărilor, atât pe șosea, cât și în competiție, Grupul este angajat într-o transformare ambițioasă și generatoare de valoare. Aceasta este centrată asupra dezvoltării de tehnologii și de servicii inedite, precum și a unei game de autovehicule competitive, echilibrate si electrificate. Preocupat de protejarea mediului înconjurător, Renault Group are ambiția de a ajunge la emisii zero de CO2 în Europa în 2040. https://www.renaultgroup.com/en