Vizionează conferința de presă, astăzi, ora 21:00.

 

Având în vedere nivelul actual de performanță, care este peste așteptările inițiale, Renault Group își îmbunătățește perspectivele financiare pentru întregul an 2023 și se așteaptă la:

 

  • o marjă operațională a Grupului între 7% și 8% (vs. mai mare sau egală cu 6% în estimarea inițială);
  • un free cash flow operațional din Perimetrul Autovehicule mai mare sau egal cu 2,5 miliarde de euro (comparativ cu 2 miliarde de euro anterior).

 

Această îmbunătățire este determinată în principal de calitatea mixului de vânzări datorat succesului noilor noastre lansări și politicii comerciale centrate pe valoare.

 

Renault Group se așteaptă pentru prima jumătate a anului 2023 la:

 

  • o marjă operațională a Grupului de peste 7%;
  • un free cash flow operațional din Perimetrul Autovehicule de aproximativ 1,5 miliarde EUR (inclusiv 600 milioane EUR din dividende Mobilize Financial Services).

 

«Renault Group atinge niveluri record de performanță. Aceste rezultate sunt consecința unei strategii centrate pe valoare și a unui angajament neclintit al echipelor, în ultimii 3 ani, față de planul strategic Renaulution care transformă în profunzime Grupul. Astfel, Renault Group își îmbunătățește perspectivele financiare pentru acest an, grație eforturilor continue de reducere a costurilor și ofensivei de produse fără precedent în istoria sa. Această ofensivă de produse, pentru toate mărcile noastre, abia a început și va îmbunătăți și mai mult performanța Grupului, conducând în același timp o transformare unică pentru a deveni următoarea generație de companie auto.»

a declarat Luca de Meo, CEO Renault Group.
 

Renault Group va publica rezultatele semestriale pe 27 iulie 2023

Despre Renault Group 

Renault Group se află în avangarda unei mobilități care se reinventează. Având o expertiză unică în domeniul electrificării și beneficiind de alianța sa cu Nissan si Mitsubishi Motors, Renault Group se bazează pe complementaritatea celor patru mărci ale sale – Renault, Dacia, Alpine și Mobilize, și propune clienților săi soluții de mobilitate durabile și inovatoare. Prezent în peste 130 de țări și având peste 111.000 de salariați, Grupul  a vândut 2,1 milioane de vehicule în 2022. Obiectivul său este cel al unei mobilități care să îi apropie pe oameni. Pregătit oricând să facă față provocărilor, atât pe șosea, cât și în competiție, Grupul este angajat într-o transformare ambițioasă și generatoare de valoare. Aceasta este centrată asupra dezvoltării de tehnologii și de servicii inedite, precum și a unei game de autovehicule competitive, echilibrate si electrificate. Preocupat de protejarea mediului înconjurător, Renault Group are ambiția de a ajunge la emisii zero de CO2 în Europa în 2040.https://www.renaultgroup.com/

 

Notă

Acest comunicat de presă conține informații și declarații anticipative. Toate informațiile și declarațiile, altele decât informațiile sau declarațiile istorice, sunt informații și declarații prospective. Declarațiile prospective exprimă așteptările și proiecțiile actuale ale Renault Group cu privire la situația financiară, rezultatele operațiunilor, planurile, obiectivele, performanța viitoare și afacerile sale. Aceste declarații prospective sunt, în general, identificate prin cuvintele „țintă”, „așteaptă”, „crede”, „planifică”, „anticipează”, „ar putea”, „anticipa” sau „estima” și alți termeni similari. Aceste declarații prospective sunt supuse multor riscuri și incertitudini, care sunt greu de anticipat și în general dincolo de controlul Renault Group, care ar putea duce la rezultate, performanțe sau evenimente care diferă semnificativ de cele menționate implicit sau explicit în aceste declarații. Aceste riscuri și incertitudini le includ pe cele identificate în Capitolul 4 din Documentul de Înregistrare Universală a Renault Group, depus la Autorité des Marchés Financiers (AMF) la 16 martie 2023 și disponibil pe site-ul web al Societății (www.renaultgroup.com) și pe site-ul Site-ul AMF (www.amf-france.org). Aceste declarații prospective se bazează pe numeroase ipoteze privind strategiile de afaceri actuale și viitoare ale Renault Group și mediul în care acesta va funcționa în viitor. Prin urmare, cititorii acestui comunicat de presă ar trebui să folosească aceste declarații cu cea mai mare precauție. Aceste declarații prospective vorbesc doar la data acestui comunicat de presă. Mai mult, informațiile prospective conținute în acest comunicat de presă nu au fost auditate de auditorii statutari ai Renault Group.Acest comunicat de presă nu conține și nu constituie o ofertă de vânzare a valorilor mobiliare, nici o invitație sau un stimulent de a investi în valori mobiliare în Franța, Statele Unite sau orice altă jurisdicție.