Urmează pașii de mai jos și profită de Programul Rabla
Pentru o îndrumare corespunzătoare îți recomandăm să iei legătura cu unul dintre agenții Dacia. Aceștia te vor îndruma pas cu pas în procesul de casare și achiziție.
Înscrierea în Programul RABLA
Pentru a te înscrie în Programul RABLA trebuie să iei legătura cu unul dintre agenții Dacia.
Înscrierea se face în mod electronic în aplicația PSIPAN de către agenții din Rețeaua Dacia. Pentru înscriere vor fi necesare datele beneficiarului (persoana care achiziționează noul autovehicul), datele proprietarului de rablă (în cazul în care sunt persoane diferite) și datele referitoare la vehiculul sau vehiculele ce urmează a fi casat/e.
Documente necesare
Pentru înscrierea în Programul Rabla este necesar să prezinți următoarele documente:
Casarea mașinii vechi
După ce agentul Dacia confirmă validarea în aplicație, proprietarul mașinii uzate sau a mașinilor uzate se prezintă la un centru de casare autorizat cu mașina sau mașinile pentru casare. În urma procesului de casare se va obține certificatul de distrugere a autovehiculului sau autovehiculelor vechi.
Radierea din circulație
După casare, proprietarul are obligația să radieze vehiculul sau vehiculele vechi la DRPCIV.
Prezentarea dovezii de radiere
Proprietarul trebuie să predea vehiculul uzat sau vehiculele uzate către un centru colector autorizat (PASUL 3), să obțină certificatul de radiere din circulație al vehiculului sau vehiculelor vechi (PASUL 4) și să transmită către agentul Dacia certificatele de casare și radiere ale mașinii/mașinilor uzate, până la data emiterii facturii vehiculului nou.
Finalizarea procesului
După ce au fost urmați toți pașii de mai sus, agentul Dacia poate elibera factura de achiziție a autoturismului nou.
Durata de valabilitate a notei de înscriere este de 120 de zile de la data emiterii*.
*Cu excepția anului 2024, când valabilitatea notei de înscriere nu poate depăși data de 15 decembrie. Tot în termenul de valabilitate a notei de înscriere și numai după confirmarea de către aplicație a informațiilor aferente autovehiculului uzat, potrivit procedurii de la art. 10, alin. (1), lit. c), producătorul validat introduce în aplicație data casării, informațiile privind colectorul autorizat unde s-a realizat operațiunea și data radierii.
Pentru mai multe detalii despre Programele Rabla și Rabla Plus, te rugăm să consulți site-ul afm.ro.
Mergi mai departe...