Dacia România

Achiziția mașinii prin Programul Rabla 2021*

Urmează pașii de mai jos și profită de Programul Rabla

Pentru o îndrumare corespunzătoare îți recomandăm să iei legătura cu unul dintre agenții Dacia. Aceștia te vor îndruma pas cu pas în procesul de casare și achiziție.

rabla pasul 1

Înscrierea în Programul RABLA

Pentru a te înscrie în Programul RABLA trebuie să iei legătura cu unul dintre agenții Dacia.

 

Înscrierea se face în mod electronic în aplicația PSIPAN de către agenții din Rețeaua Dacia. Pentru înscriere vor fi necesare datele beneficiarului (persoana care achiziționează noul autovehicul), datele proprietarului de rablă (în cazul în care sunt persoane diferite) și datele referitoare la vehiculul ce urmează a fi casat.

rabla pasul 2

Documente necesare

Pentru înscrierea în Programul RABLA este necesar să prezinți următoarele documente:

  • actul de identitate, original și copie, atât pentru beneficiar cât și pentru proprietarul rablei;
  • certificatul de înmatriculare al mașinii vechi în copie legalizată sau conform cu originalul;
  • cartea de identitate a rablei în copie legalizată sau conform cu originalul;
  • certificate de atestare fiscală emise de către direcțiile de taxe și impozite locale din cadrul primăriilor de pe raza unde domiciliază atât proprietarul rablei cât și cumpărătorul noului autovehicul, rezultând faptul că nu au datorii. Pe certificatul fiscal al proprietarului trebuie specificat că are în proprietate rabla ce urmează a fi casată;
  • pe certificatul fiscal al proprietarului trebuie specificat că are în proprietate rabla ce urmeaza a fi casată (poate fi obținut și online cu semnatura digitală sau electronică)
rabla pasul 3

Casarea mașinii vechi

După ce agentul Dacia confirmă validarea în aplicație, proprietarul mașinii uzate se prezintă la un centru autorizat Remat cu mașina pentru casare. În urma procesului de casare se va obține certificatul de distrugere a autovehiculului vechi.

rabla pasul 4

Radierea din circulație

După casare, proprietarul are obligația să radieze vehiculul vechi la DRPCIV.

rabla pasul 5

Prezentarea dovezii de radiere

În termen de maxim 60 de zile de la introducerea în aplicația PSIPAN a datelor (PASUL 1), proprietarul de vehicul uzat trebuie să prezinte agentului Dacia certificatele de distrugere și radiere ale mașinii vechi.

rabla pasul 6

Finalizarea procesului

După ce au fost urmați toți pașii de mai sus, agentul Dacia poate elibera factura de achiziție a autoturismului nou.

Mergi mai departe...

*Oferte destinate persoanelor fizice, supuse unor termene și condiții, fără valoare contractuală, prin PSIPAN derulat de Administratia Fondului pentru Mediu și finanțat din Fondul pentru mediu.

Prin continuarea folosirii acestui site ești de acord cu utilizarea de cookie-uri de către Renault Commercial Roumanie și partenerii săi în vederea îmbunătățirii conținutului și experienței pe site dar și pentru interacțiunea cu rețelele sociale
află mai multe